• Reuma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő!
         
        Végső elkeseredésemben kérem az Ön segítségét, hátha Ön tud tanácsot adni mitévők legyünk.
        Édesanyukám két hónapja elment a kerületi SZTK-ba hátfájással. Ott megállapították, hogy injekciós kezelésre van szükség heti rendszerességgel. Az injekciót a gerinc mellé adták be.
         Az 5. injekció beadása édesanyámnak nagy fájdalommal járt és azóta (ez 3 hete volt) sokkal jobban fáj a háta mint a kezelés megkezdése előtt,
        ami már a másik oldalra is kisugárzik, és azóta nagyon nehezen tudja a fejét elmozdítani és a karját emelni! A fájdalom állandó!  Azóta is erős fájdalomcsillapítókon él szegényke!Mi esetleg (laikusok) arra gondolunk, hogy idegbe lett beadva az injekció ami felborított anyunál valamit!
        Sajnos az SZTK-ba csak előjegyezéssel lehet bejutni és a legközelebbi időpont július 24-e. Addig nem
        szeretnénk ha szegény anyu kínlódna és szenvedne......
        Ön mit tanácsol mit tudnánk tenni, vagy hogyan tudnánk anyu állapotán javítani?
         
        Előre is köszönöm gyors válaszát!
         
         

        WEBBeteg szakértő válasza a hátfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Elképzelhető, hogy nem maga az injekció beadása váltotta ki ezt az erős fájdalmat, hanem ideg becsípődése. Azt javaslom, hogy most pihentesse, ne tornáztassa a nyakát, a nyaki izmok gyulladáscsökkentő géllel való masszírozása jó hatású lehet, de tablettában is vegyen be fájdalomcsillapítót, pl.  Cataflam, vagy Seractil, Brexint capsulát. Ugyanakkor én nem várnék az Önök helyében az időponttal, hanem aki elkezdte a kezelést, ahhoz soron kívül állapotrosszabbodás miatt meg kell próbálni 1-2 napon belül időpontot kérni!

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-06 22:52:47; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: