• Miért zsibbad ennyire a kezem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! A problémám az, hogy hónapok óta zsibbad a bal kezem. Eddig csak a kisujjam aztán elkezdett a kisujjam és a gyűrűsujjam vége, de előfordult, hogy az egész ujjam. Volt olyan, hogy a kezemmel nem tudtam megfogni semmit a zsibbadástól. nemrég elmúlt, csak érzékeny volt kb 1 hétig, de két napja megint zsibbad és már a fél tenyerem is. Nem az összes ujjam csak továbbra is a kis-valamint a gyűrűsujjam és alatta a tenyerem. nagyon kellemetlen már számomra, hogy állandóan mozgatnom kell a kezem meg "rázogatnom", mert akkor valamennyire elviselhető. Kérem segítsen mert ez már nem normális és nagyon meg vagyok ijedve. Voltam dokinál is de ő csak annyit mondott szedjek b vitamint és éjszakára kössem be a kezem.

        WEBBeteg szakértő válasza a kézzsibbadás témában

        Kedves Kérdező!
         
        A panaszaiért a kéz jelzett területét ellátó ideg nyomódása tehető felelőssé, mely lehet a csukló vonalában illetve a könyök magasságában. Mindkét esetben az ideget leszorító "szalag" feszülése felelős a problémáért. Ideggyógyászati vizsgálatot javalok, ahol ENG vizsgálattal (elektroneurographia) az ideg nyomódásának helyét illetve mértékét ki tudják mutatni. A kezelése fizikoterápia, gyulladáscsökkentő gyógyszer, a csukló illetve könyök rögzítése, súlyosabb esetben műtét lehet.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-06-09 13:17:16; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:17

        Tudjon meg többet: kézzsibbadás
      • Kérdések és válaszok a témakörben: