• Csípő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.!

        Édesanyám csípőficammal született.Most 41 éves és nagyon el vagyok keseredve,mert egy véletlen vizsgálat alapján azt diagnoztizálták,hogy a jobb csípőcsont 2 cm-rel előre kimozdult,tele van cisztákkal és a csípőcsont berepedt.Protézis műtétet javasolta egy térdspecialista orvos.

        A kérdésem az lenne ezek alapján mekkora a baj?Lehet ezt műteni és ha igen milyen módszerrel mert többről is olvastam?Élhet-e a műtét után újra "tökéletes" életet?Mennyi a valószínűsége,hogy rövidebb vagy hosszabb lesz a lába?

        Köszönöm őszinte válaszát:Bernadett

        WEBBeteg szakértő válasza a csípőprotézis témában

        Kedves Bernadett!

          41 éves korban még kissé korai a protézis beültetése, de amennyiben olyan a csípő állapota, ahogyan az levelében leírta, és édesanyjának fájdalmas panaszai vannak, érdemes elvégezni a beavatkozást.Persze, könnyebb erről a klinikai kép és rtg felvétel alapján nyilatkozni.Ismert dolog, hogy a gyermekkorban nem jól kezelt csípőficamos betegeknek hamarabb "kopik" az ízületük, így hamarabb van szükség protézis beültetésére.A jól elvégzett műtét után panaszmentes életet élhet, műtét során pedig korrigálni a végtaghossz-különbséget, mert a leírtak alapján most biztosan nem egyforma a hossz. 

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-17 11:25:11; Megválaszolva: 2011. október 05., 09:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: