• Két hónapja izomlázam van és görcsöl a lábam

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő!  27 éves nő vagyok. Kb. 2 hónapja erős izomlázat érzek a lábamban minde ok nélkül,és éjszakánként lábgörcsökre ébredek. Az izomláz néha a karomban is érezhető. Válaszát előre is köszönöm.              Tisztelettel:D.Zs.                                                                                              

        WEBBeteg szakértő válasza a izomláz, lábgörcs témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az izomláz, görcsök oka többféle lehet. Leggyakrabban nicsen semmilyen szervi eltérés, csak ion-, vagy vitaminhiány. Ezen kívül keringési zavar, érszűkület, vagy kisideg bántalom is okozhat ilyen eltéréseket. Az izom különböző betegségei szintén járhatnak ilyen panaszokkal. Egyik ilyen a myasthenia gravis, amikor az izom nem képes megfelelően összehúzódni, mert az ingerületátvitel károsodik. A myositis az izom gyulladása, autoimmun betegség. Ez utóbbiak egész komoly izomgyengeséggel járnak, de nagyon ritka kórképek.
        Ha vitamin, Mg, Calcium ionpótlásra nem szűnnek a panaszok, akkor kérje háziorvosa segítségét!

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-02 22:03:46; Megválaszolva: 2011. október 05., 08:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: