• Immunbetegség lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        8 éve kezdődtek lábgörcseim, ami azóta egyre rosszabb. Azóta fáj a hátam, a kezeim. Fáradékony  és sokszor gyengének érzem magam. Jártam több orvosnál, reumatológián, ortopédián, érsebészeten de semmit nem találtak. Nemrég voltam neurológusnál aki  elküldött immunológushoz sistemas immunbetegség gyanújával, mivel 15 évvel ezelőtt kezeltek autoimmun betegséggel, hogy újra az van. Az immunbetegség nem múlik el?

        Lehet hogy nem múlt el a betegségem?

        WEBBeteg szakértő válasza a lábgörcs témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az autoimmun betegség magától nem szokott elmúlni, nem gyógyul meg. Kezeléssel is csak azt tudjuk elérni, hogy nyugalmi fázisba kerüljön, tehát tünetmentessé váljon a betegség, de ekkor is jelentkezhetnek időnként fellángolások. Manapság sajnos divat az, hogy ha nem találjuk valaminek az okát, akkor elküldjük immunológushoz a beteget, de az autoimmun betegség csak az esetek igen kis százalékában igazolódik. Önmagában a lábgörcs egyik szisztémás autoimmun betegségre sem jellemző! Lehet részjelensége kisérgyulladásnak, vasculitisnek, vagy izomgyulladásnak, myositisnek, de ezeknek sok egyéb más, jellegzetes tüneteik vannak. Sokszor nehéz kideríteni az okot, hogy egyes embereknél valamiért megváltozik az izom ingerlékenysége, és hajlamosabbak a görcskészségre. Ha a fenti szakmák kizárták a háttérben álló leggyakoribb eltéréseket, akkor vitaminpótlás, ionpótlás ajánlott. Calcium, magnézium, B-vitamin megpróbálható.

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-01 23:13:15; Megválaszolva: 2011. október 04., 14:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: