• Ízületi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktornő!

        SAJNOS HOSSZABB IDEJE NAGY FÁJDALMAIM VANNAK A TÉRDEIMBEN ÉS MINDKÉT KEZEM NAGYUJJÁNÁL A TENYEREM FELE. tÖBB ORVOSNÁL JÁRTAM A LABORLELETEIM JÓK (ezt az orvos mondta)
        Kaptam injekciókat helyileg a fájdalmas részekbe Depo-Medrol és lidocaint. Szedtem Mesulidot, Dona port, Flector gran.,Arcoxia és Apranax tablettákat. Sajnos egyik sem segít, nem mulik a fájdalom, már a lépcsőn is alig tudok fel és lemenni egy másfél literes palack felemelése is gondot jelenet. 58 éves vagyok nem túlsúlyos Azelőtt többet mozogtam, bicikleztem de sajnos most ezeket sem tudom csinálni.Góckutatáson voltam nem találtak semmit. Nagyon el vagyok keseredve mert ehhez még fiatalnak tartom magam hogy lassan már minden mozdulat fájjon.
        Kérem szíveskedjen vmit ajánlani, már szívesev elmennék magánorvoshoz is bár inkább TB támogatott helyet szeretnék mert már nyugdíjas vagyok és abból nem ugrálhatok.De ha esetleg tud vkit ajánlani aki ebben a panaszomban segíteni tudna nagyon örülnék.Budapesten a XV. ker-ben lakom.

        Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az ORFI-t tudnám Önnek ajánlani. Ki kell zárni a gyulladásos ízületi betegség meglétét. Ha normálisak a laborok, akkor inkább kopásos ízületi eltérés állhat a háttérben. A fenti gyógyszerek mellett fizioterápia segíthet még, illetve a térdízületbe szoktunk még hialuronsav tartalmú injekciót adni. Ha azonban olyan mértékű kopás, illetve mozgáskorlátozottság van, hogy az ízületi szerkezet teljesen átalakult, akkor protézis beültetés is szóba jön. Ezt ortopédus bírálja el.

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-27 09:21:39; Megválaszolva: 2011. október 04., 08:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: