• Jobb oldali, csipő feletti fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Web Dr!

        Körülblül egy hete a jobb oldalamon, a csipő felett szúró fájdalmat érzek. Azt vettem észre, hogy csak bizonyos mozgásokkor érzem. Például amikor az ágyban fekszem, és a jobb oldalamról átfordulok a bal oldalara. Vagy például amikor lehajolok valamiért.

        Azt szeretném megkérdezni, hogy ennek milyen okai lehetnek?

        WEBBeteg szakértő válasza a csípőfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A csípőtáji fájdalomnak számtalan oka lehet. Ez életkortól és egyéb társbetegségektől is függ, hogy elsősorban mire gondoljunk és milyen irányban induljunk el. Nyilvánvalóan idősebb korban elsősorban a kopás, vagy súlyosabb esetben a combfej elhalása okozhatja  leggyakrabban a panaszokat. Fiatalabb korban inkább megerőltetés, vagy lezajlott vírus, vagy bakteriális infekció következtében kialakult gyulladás jellemző, mely érintheti a csípőízületet, vagy a körülvevő bursákat, ízületi tömlőket. Ilyewnkor UH-al folyadék is lehet a cspőben. Ez az esetek többségében tranziens coxitis formájában zajlik, azaz  átmeneti állapotot jelent, gyulladáscsökkentő gyógyszer mellett rövid idő alatt elmúlik.  A fentieken kívül gyermekkori hajlamosító tényező a dysplasias csípő, amikor a kopás már fiatalabb életkorban elkezdődhet. A deréktájról is kisugározhat a fájdalom a csípőízület irányába, vagy a sacroiliacalis ízület gyulladása is járhat bizonytalan csípőfájdalommal.

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-05-27 09:29:05; Megválaszolva: 2011. október 04., 06:27

        Tudjon meg többet: csípőfájdalom
      • Kérdések és válaszok a témakörben: