• Miért fájhat a bal talpamon egy pont?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Az a panaszom, hogy körülbelül egy hete, mikor mozgattam a lábujjaimat a bal lábamon, fura érzést éreztem a nagy lábujjam körüli részen. Nem tulajdonítottam neki jelentőséget, nem fájt, csak, ha megnyomtam. Tegnap este egy kicsit jobban éreztem ezt a kellemetlen fájdalmat és elkezdtem  masszírozni. Hajnalban arra ébredtem, hogy nagyon fájt, azóta nem is tudok rálépni, csak sántikálok.Nem tudom mitől lehet, sosem volt hasonló problémám, nem léptem rosszul, nem rándítottam meg. Nem vagyok túlsúlyos sem. A pontos hely ahol fáj a nagylábujj alatti rész, főként ott, ahová járáskor nehezkedünk. Nem nagyon tudom hajlítani sem, akkor szúró fájdalmat érzek. Mitől lehet?

        Válaszát előre is köszönöm

        Tisztelettel

        K.Kinga

        WEBBeteg szakértő válasza a talpfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ez a hely, ahol Ön a fájdalmat érzi a leírás szerint az I-es lábujj MTP ízülete (metatarsophalangealis), ahol a lábközépcsont ízesül a lábujjperccel. Ez az egyik olyan pont, melyről elrugaszkodunk járáskor. Ez lehet ízületi gyulladás, vagy az ott futó inhüvely gyulladása. A köszvényes ízületi gyulladásnak ez a legtípusosabb helye, de rheumatoid arthritisben is gyakran érintett ez az ízület. Persze nem ezek a leggyakoribb betegségek. Így azt javaslom, hogy próbáljon meg bevenni gyulladácsökkentő, fájdalomcsillapítót, pl. Aflamint, illetve kenje be helyileg, ha nem múlnak a panaszok, akkor forduljon reumatológushoz.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-22 11:41:25; Megválaszolva: 2011. október 03., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: