• Gerincfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr/nő! Hétfőn voltam a háziorvosomnál, mert fáj a gerincem és bal oldalt a gerinc mentén (állandó tompa fájdalom és néha bele is szúr, volt olyan is, hogy a mellkasom is szúrt szív környéknél). Az orvosom azt mondta, hogy becsípődés vagy húzódás, kaptam fájdalomcsillapítót és krémet is, de nem javult. Gerincferdülésem is van, de nem kaptam beutalót ortopédiára (ugyanis orvosilag nem diagnosztizálták a gerincferdülést). Kérem adjon javaslatokat, hogy mit kéne tennem4 Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Elsőként valóban a fájdalomcsillapítót szoktuk javasolni, helyileg, vagy tabletta formájában. A háti fájdalom leggyakoribb oka tartási rendellenesség, tehát gerincferdülésből adódó kisízületi fájdalom, vagy izomfájdalom szokott lenni.
        Ha nem szűnnek a panaszok, reumatológiai rendelésre kérjen időpontot, mert ott a gerinc vizsgálatával, ha szükséges rtg vizsgálat elvégzésével megállapítják a probléma okát, és esetleg fizioterápiás kezelést is fel tudnak írni.

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-22 11:42:53; Megválaszolva: 2011. október 03., 13:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: