• Fájdalmas gerinc és hátfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/nő!

        Január elején kezdődött "betegségem" illetve nem tudom mi ez, a bal vállamban, illetve hónaljban furcsa fájdalom jelentkezett nehezebben mozog és bizonyos helyzetekben erős fájdalmat érzek , mely kiterjed az egész lapockámra, a bordáimra illetve a karomra is. Felkerestem egy sebész szakorvost féltem ugyanis hogy nem e a mellemel van valami probléma aki közölte velem hogy ez reuma, de mivel fiatal vagyok 35 év nem ad gyógyszert csak kenegessem inno rheuma ill. fastum géllel. Gyógykezelés betartva a fájdalom azonban nem múlt el továbbra sem, sőt olyan minha minden csontomat testrészemet megfertőzte volna. A legszörnyübbek az éjszakáim ugyanis fekvés a legrosszabb akkor szinte az egész gerincem nagyon fájdalmas a hátam közepe és a derekam fáj a legkeményebben, erősen zsibbad a nyakam.Aztán ahogyan felébredek kiegyenesedek csökken a fájdalom csak nehezek a végtagjaim minden porcikám sajog, olyan mintha iszonyatos izomláz gyötörne, és nagyon nehezemre esik  a mozgás.

        Gyógyszert csak vérnyomáscsökkentőt szedek, Betaloc 2x0,25mg (sajnos sokszor elfelejtem), tavaly történt alapos kivizsgálás főleg a pulzusom szapora szervi problémát csak köves epehólyagot állapítottak meg. Teljesen tanácstalan vagyok mi lehet  probléma, kérem segítsenek tanácsukkal.

        Megértésüket, tanácsukat előre is köszönöm! macuka

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Azt tanácsolom, hogy keressen fel egy reumatológiai szakrendelést, ahol a gerinc és a vállízületi mozgások vizsgálatával, esetleges rtg vizsgálatokkal megállapítják, hogy honnan erednek a fájdalmai. Addig valóban csak a fájdalomcsillapító kenőcsöt érdemes megpróbálni, illetve gerinctornát, úszást. A háti fájdalom lehet gerincferdülés következménye, de porckorongbántalom, csigolyák közötti ízületek meszesedése miatt is fennállhat.

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-21 10:17:17; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: