• Bordák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Szamosi Szilvia!

        Mik lehetnek a bordákon lévő duzzanatok melyek nyomásra érzékenyek és fájnak? Valamint a bal oldalon a bordák között a mell alatti területen kissé "bugyogó" hangot hallani és érezni, ahogy veszem a levegőt, de néha magától is. (nem a gyomorból). Ön szerint mi lehet ez? Mellkasrtg negatív. Néha szúrkálást is érezni.Válaszát köszönve Évi

        WEBBeteg szakértő válasza a bordák fájdalma témában

        Kedves Évi!

        A bordákon lévő duzzanat lehet, hogy normális jelenség, ugyanis van olyan része a bordának, ahol egyébként is kiszélesedik. Ugyanakkor ha ez változik, fájdalmas, akkor lehet gyulladás jele is, Tietze syndroma. Erre próbáljon meg gyulladáscsökkentő kenőcsöt használni, ha ez nem elég hatékony, akkor helyileg adott injekció is szóba jön reumatológián.

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-19 13:43:45; Megválaszolva: 2011. október 03., 10:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó