• Sípcsontban elhelyezett csavarok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2009.04.27 én műtötték a sípcsontomatt tetek belle 3 csavart .
        Most pedig fel rakták a járó gipszet 2009.05.06-án mikora számíthatok hogy leveszik?a csavar el törhett a lábambann  az mitől van hogy ha felálok ellilül a lábamm?Ha 2009. jún 10 -én leveszik a gipszet mikor lehet meneni strandra vagy valahov a a sabb miatt?  Mikora várható a  csavar kivételee?fogok még ezzel  alábammal ugyan ugy focizni  mint eddig fociztamm?  menyira lehet terhelni a lábamatt a járo gipszbenn?

        WEBBeteg szakértő válasza a sípcsonttörés témában


         Tisztelt kérdező!

          A leírása alapján feltételezem, hogy a sípcsont felső, térdhez közeli, un. tibiacondylus törése volt, ezt szoktuk ugyanis csavarokkal kezelni, ha már sípcsontot említett. 6 hétig felhelyezett gipszrögzítés mellett már ezekben az időkben végezhet részterhelést, vag yis testsúlyának néhányad részével terhelje csak az operált végtagot. A gipszlevételt követően fokozatos terhelés során el lehet érni a teljes terhelést, nyugodtan érheti víz, ez már a műtéti területet nem befolyásolja. 6 hóhap múlva a csavarok eltávolíthatók, ha a csontos gyógyulás már bekövetkezett.Igazából csak ezt követően érdemes sportszerűen terhelni a térdet, nehogy a fémanyagok kivétele előtt azok mechanikai károsodása bekövetkezzen.

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-01 21:47:15; Megválaszolva: 2011. október 03., 09:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: