• Izomrángás ülés közben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő!

        15 éves fiú vagyok eléggé fura panaszokkal. Sokszor észlelem azt, (persze ülés közben, de legtöbbször az iskolai padokban) hogy a bal lábamon a térdem mellett jobb oldalon egy kisebb fajta izom elkezd vadul rángatózni, ez egy gyakori eset. Van mikor a jobb lábamon a combomban egy hosszabb izom, volt már mikor egyszerre. Észleltem már olyat is, hogy a bal szemem pontosan FELETTE (azért írom nagybetűvel, hogy tudassam nem a szemgolyómra gondolok hanem, ott is valami izom) elkezd rángatózni és úgy érzem magam mint, akit leütöttek. Nem drogoztam, nem cigiztem még életemben semmilyen szert nem szedtem tehát ezalapján tud segíteni? Legalább tippelésekkel...

        Válaszát előre köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a izomrángás témában

        Kedves Kérdező!

        Ez a tünet negy valószínűséggel nem betegség, csak egy bizonyos hajlam jele lehet. Lehet, hogy az izmok ingerlékenysége fokozott, ez lehet vitaminhiány, ionhiány következménye, de egy általános központi idegrendszeri túlérzékenység jele is.
        Próbáljon meg magnézium és calcium pezsgőtablettát inni, de ha nem okoz nagyobb problémát, akkkor nem kell a tünettel foglalkozni. Ha nagyon gyakori, zavaró, vagy esetleg izomgyengeség is társul ehhez, akkor azonban forduljon ideggyógyász szakorvoshoz!

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia



        Kérdés: 2009-05-19 14:13:38; Megválaszolva: 2011. október 03., 06:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: