• Gerincproblémával hová fordulhatok még?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő ill doktor ur!A következő lenne a kérdésem derekammal voltam röntgenen és a következő az eredmény a felső lumbalis szakaszon nagyivű balra convex torsios látható.Kezdödő spondylosis..A praesacralis discusrés erősen egyenletesen beszűkült.Nos ezeket nemtudom mit jelentenek és majd csak 26án megyek az eredményemmel vissza és mindeközben két nap belázasodtam és iszonyu fájdalmat éreztem a derekamban egész éjjel járkáltam.Most viszont még olyan gondom is van hogy két napja dagadnak a lábaim pontosabban a bokám körül.Szeretném megkérdezni hogy mit jelent a röntgenen leirtak és hogy a két leirt tünet között lehet e összefüggés és hová lehet vele fordulni mert a háziorvos sajnos nemnagyon segitőkész.íválaszát előre is köszönöm tisztellettel Nagyné

        WEBBeteg szakértő válasza a Derékfájás témában

        Kedves Nagyné!

        A gerincröntgenen a következő eltérések vannak: az ágyéki szakasz felső részén balra görbülő hajlat van, tehát gerincferdülés, kezdőső meszesedés. A keresztcsont feletti porckorongrés beszűkült. Ugyanakkor az éjszaka hirtelen jelentkező derékfájdalom valószínűleg idegbecsípődés következménye lehetett, és nem tartom valószínűnek az összefüggést a lázzal.
        A láz és derékfájdalom inkább a vesemedencegyulladás jele lehet, nem gerincbetegségé.
        A lábdagadásnak sokféle oka lehet, vese, vagy szív eredetű, statikus, tehát tartós láblógatás, vagy vénás keringási zavar miatt, pajzsmirigy alulműködés, illetve bizonyos gyógyszerek mellékhatása miatt. Forduljon háziorvosához mihamarabb, mert a rtg-en leírt eltérések nincsenek a fenti tünetekkel szoros összefüggésben!

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-14 20:25:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: