• Porclágyulás vagy valami más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Korábban nem volt semmilyen különösebb probléma a térdemmel. Az elmúlt 1-2 évben keveset mozogtam és rendszertelenül, de panaszmentesen (általában futball, fallabda). 1 hónapja lementem futni a sportpályára kb. 4-5 km-t. A futás végére elkezdett fájni a bal térdem a külső oldalán. A fájdalom szúró jellegű és a térd hajlítás-nyújtáskor jelentkezett terheléstől függetleül (pl. ágyon fekve térd felhúzása majd kinyújtásakor is) . Ez a tünet 3-4 nap múlva megszűnt teljesen. Ezután a rákövetkező héten lementem futni újra (másik cipőben). A táv vége felé, illetve azt követően a térdfájás ismét jelentkezett. A fájdalom ugyanolyan jellegű volt talán egy kicsit intezívebb. Majd 5-6 nap múlva megszűntek a panaszok. Ezután a futást félretéve elmentem fallabdázni egy-két alkalommal. Ezek után nem jelentkezett semmilyen panasz, úgyhogy elmentem újra futni. A futás után ismét előjött a térdfájás. A kérdésem az lenne, hogy ennek mi lehet az oka, illetve ennek kiderítésére milyen vizsgálatokat szükségesek? Életkorom 24. Segítségét előre is köszönöm. Üdvözlettel: Kiss Péter

        WEBBeteg szakértő válasza a Térdfájás témában

        Kedves Péter!

        Panaszai hátterében lehet porcsérülés, vagy a térd oldalsó részén tapadó izmok inának megerőltetése, gyulladása. Az, hogy a panaszok nem jelentkeztek fallabdázás közben, valószínűleg véletlen dolog. A gyógyulás érdekében a pihentetést javaslom, aztán fokozatosan lehet ismét sportolni, illetve valamilyen kenőcsöt, pl. Flector gélt próbáljon meg használni. Ha nem szűnnek a panaszok, forduljon ortopédiára, ahol megnézik, hogy nincs-e térdszalagsérülés, vagy pedig reumatológiára.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-18 22:56:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 12:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: