• Sarokfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Webdoki

        Kb. 3 hete a bal sarkam elviselhetetlenül fáj. "U" betű alakban érzem a fájdalmat, amely nyomásra is nagyon érzékeny. Ha napközben leülök, pihenek, fekszem, az utána való felállás kínszenvedés. Utána pár perc mulva már tudok mozogni, csak elviselhető mértékben érzem hogy fájdalmas. Már próbáltam jegelni, meleg lábvizet venni, mentholos krémmel, fastumgéllel kenni, de sikertelenül. Minden felállásnál sántikálok, nem bírok lábra állni, csak pár perc múlva. A reggeli felkeléskor nem annyira érzékeny, mint ha napközben leülök, és utána felállok újra. Ha autóban ülök, és nem én vezetek, akkor is pár perc elteltével fájdalmassá válik, néha lüktető fájdalmat érzek. Kicsit mocorgok, és akkor elviselhetőbb.A jobb lábfejem külső széle érzékeny, de csak nyomásra. Kézi masszírozóval szoktam mindkét talpamat masszírozni, arra is gondoltam hogy esetleg azzal rontottam el valamit, ill. rossz helyen masszíroztam a lábam.

        Várom mielőbbi válaszukat, köszönettel HJ.

        WEBBeteg szakértő válasza a sarokfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Menjen el miharabb reumatológiai szakrendelésre, hogy kiderítsék, mitől fáj a sarka. A fájdalomnak számtalan oka lehet, pl. csontkinövés (sarkantyú), vagy a sarokcsonton tapadó izok inának gyulladása, ún. enthesitis. Elképzelhető, hogy erre akár helyileg adott injekció lesz szükséges, ha az eddigi gyógyszerekre nem reagál.

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-05-09 22:33:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 09:59

        Tudjon meg többet: sarokfájdalom
      • Kérdések és válaszok a témakörben: