• Gerinc görbülete

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!

        A kislányom az USA-ban él, volt egy terhessége, tavaly novemberben szült  - sajnos a kisbaba meghalt - és azóta egyfolytában fáj a háta, már terhessége alatt is sokat panaszkodott erre. A fájdalom csak fekvőhelyzetben erősödött. A röntgeneredmény azt mutatta, hogy kezd "eltünni" a nyaki és deréktáji görbülete. Szeretném tudni, hogy most ez mit is jelent? Azt hogy ki fog egyenesedni ez a normális görbület, vagy más egyebet. A lányomnak egyébként akupunktúrát javasoltak. Kérem adjon választ, hogy mekkora a baj? Mit lehet tenni. Köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a hátfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Úgy gondolom, hogy érdemes lenne pontot tenni a dolog végére, és elmenni egy reumatológiai vizsgálatra. Elképzelhető, hogy csak tartási rendellenesség van a háttérben, azonban számos egyéb oka is lehet a hátfájásának. Ami alapvetően fontos, hogy ki kell zárni a gyulladásos ízületi betegséget, a Bechterew kórt, mert az a megfelelő kezelés nélkül halad előre, és nem lesz jobb. Ezen kívül a porckorongbántalom, vagy fiatalabb korban a Scheuermann kór okoz még jelentős fájdalmat és deformitásokat.Ez utóbbi sajnos nagyon nehezen kezelhető, csak a torna az, ami segíthet.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-09 22:46:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: