• Krónikus mozgásszervi panaszok kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Szakértő!

        Az alábbi leletrről szeretnék bővebbet megtudni - kezelési mód, szövődmények, gyógyszerelés és az állapot romlásának megelőzési módjai, lehetőségei: "A nyaki lordosis megtartott, a csigolyák magassága nem csökkent. A CIV-VI. intervertebralis rések szűkebbek, az ezeket határoló zárólemezek egyenetlenek. A CIV-VII. csigolyák zárólemezein spondylophyta képződés látható. A CV és VI. intervetebralis rés magasságában syndesmophyta képződés is megfigyelhető. A proc. uncinatusok hegyesebbek. Nyaki borda nem ábrázolódik. A lumbnalis lordosis megtartott A csigolyák magassága nem csökkent. Az intervertebalis rések nem szűkebbek. Az L.II-IV. csigolyák ventralis és lateralis peremein spondylophyta képződés figyelhető meg. Vélemény: Discopathia CIV-VI Spondylosis et spondylarthros cerv. Spondylos lumb. Jelenleg kétnaponta masszázs és vizitorna terápiára járok.

        Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a csigolyák meszesedése témában

        Tisztelt Kérdező!

        Súlyos kopás és meszesedések vannak a csigolyákon, a spondylophyta képződés is erre utal. Rendszeres torna, massage sokat segíthet abban, hogy a funkció, a mozgás megmaradjon, és ne merevedjenek el az ízületek. Porcvédő szedése is megpróbálható, pl. Chondorsulf caps, vagy proenzi 3.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-10 21:04:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 14:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: