• Sípcsont fájdalma kocogás, joggingozás után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Fogyókúrába fogtam, melynek elengedhetetlen feltétele a mozgás. Sokat keresgéltem a megfelelő aerobic mozgás között, míg rátaláltam a nekem leginkább megfelelőre: a gyorsgyaloglásra és a joggingra. A baj csak az, hogy ha kocogok, joggingolok, hamarosan megfájdul mindkét lábam sípcsontja. Ilyenkor égető érzést érzek mindkét lábszáramban a csont körül és abba kell hagyjam a kocogást, ugrálást, és marad a gyorsgyaloglás. A kérdésem az, hogy ebben az esetben (ha jelentkezik a fájdalom), hagyjam abba, vagy folytassam másnap is és majd szűnik ez a sípcsont fájdalom. Nagyon szeretnék kocogni, mert kiváló zsírégető, de a lábam nem engedi. Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a lábszárfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem tartom valószínűnek, hogy a sípcsontja fáj közvetlenül, talán inkább a az elülső lábszárizomzat, vagy a térdízület felől lesugárzó fájdalomról lehet szó. Hacsak nincs ismert csontfejlődési rendellenesség, vagy ízületi bántalom, akkor nem kell felhagynia a sporttal, de nyilvánvalóan a mértékletesség fontos szempont!

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-05 20:19:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 11:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: