• Ez normális??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő!

        Nemsokára töltöm be a 18-at. 160cm magas vagyok és 52kg. Azzal akérdéssel fordulnék önhöz h fáj a hátam, a medencecsont feletti részen nemsokkal. Főleg akkor szoktam érezni amikor lefekszem aludni és elengedem magam. Ez mitől van? Normális ez egyáltalán? 

        Válaszát előre is köszönöm: Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a derékfájás témában

        Kedves Anita!

        18 évesen nem gondolom, hogy normális dolog a medencecsont feletti hátfájás, a termetéből adódóan sem. A paraméterek alapján nincs túlsúlya, illetve nem volt olyan nagyfokú növekedés sem az utóbbi időben, hogy hirtelen nyúlt volna meg.
        Tehát érdemes lenne egy reumatológiai rendelést felkeresnie, hogy megnézzék, nincs-e sacroileitis, gyulladás a medencecsontnál, mert arra jellemző leginkább a pihenéskor jelentkező fájdalom. Persze egyéb megerőltetés, sportolás kapcsán is fájhatnak a hátizmok, illetve a csigolyák közötti kis ízületek. Arra pedig a gyógytorna megoldás!

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-09 22:17:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: