• Gerincproblémákkal szülni

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Szakértő!

        Kötőszöveti gyengeség miatt elcsúsznak a csigolyáim, kiboltosulásaim vannak az MR szerint, sérvem nincs. Folyamatos gyógytornával szinten tartom magam. Az lenne a kérdésem, hogy a természetes szülés (most 18 hetes kismama vagyok) tovább rontana a gerincem állapotán, és emiatt érdemes lenne megfontolni a császármetszés lehetőségét?

        Válaszát előre is köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a szülés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Maga a természetes szülés nem ront valószínűleg az állapotán, a terhesség, az állandó, hosszú távú terhelés inkább, de ezt nem lehet elkerülni (és nem is érdemes!). Inkább az erős fizikai terheléstől való óvakodás, és a rendszeres gerinctorna, ami fontos a terhesség alatt. A természetes szülés inkább akkor nem javasolható, ha valamilyen olyan szűkület van a medence kimeneténél gerincproblémák, deformitások miatt, hogy emiatt nagy rizikója lenne az elakadásnak. Egyébként az a néhány órás vajúdás nem fog annyit rontani a kiboltosuláson.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-29 14:59:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 12:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: