• Sarkantyúm van, jó ez a kezelés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.doktornő/úr!  Röntgen felvétel alapján kiderült, hogy sarkanytúval "rendelkezem"! Ultrahang kezelést (10) és Leaser kezelést (10) írt fel a Dr.nő - amelyben bízom is, de létezik-e valóban egyéb -gondolok itt valamilyen kencére-  plusz kezelés? Ismerősöm emlitette, hogy férjének sarkantyúját egy krémmel kezelték -sikeresen- de már nem tudja annak nevét, sem összetételét.  Szeretném mütét nélkül helyrehozni, már kaptam egy betétet is, amit most kezdek már megszokni, de ezzel kapcsolatban is lenne kérdésem. Minden információt igyekszem a neten elolvasni, és több esetben irják a "saroknál lyukas" betétet, de én nem ilyet kaptam. Egyáltalán jó ez nekem? Kétségek gyötörnek. Köszönöm válaszát előre is. Üdv.Marika

        WEBBeteg szakértő válasza a saroksarkantyú témában

        Kedves Marika!

        Az UH-os és lézer kezelés sok esetben segíthet, de sajnos nem mindenkinek válik be. Ezen kívül még a terápiás rtg besugárzást szoktuk még megpróbálni. A kenőcsöket illetően én úgy gondolom, hogy speciálisan erre a betegségre kifejlesztett kenőcs nem létezik, gyulladáscsökkentő kenőcsök közül meg lehet próbálni pl. a Fastum gélt, mert a sarkantyú miatt helyileg irritáció, gyulladás jön létre a környező szövetekben.

        A talpbetéteket egyáltalán nem ismerem, ezeket ortopédus irhatja, meg a műtétről is többet tudna talán írni!!

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia



        Kérdés: 2009-05-02 20:37:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: