• Ínhüvelygyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot kívánok!

        Nekem több mint valoszínü hogy kiújúlt az ínhüvely gyuladásom mert már 3 napja iszonyatosan fájt.Elsö két napban érintésre érzékeny és olyan mintha a karom leéget volna olyan érzés volt.Mára a nyakamnál a nyirokcsomok is beduzatak kérdésem mivel kezelhetö?Kaptam rá annak idején az Algesal crémet,de nemkapni mivel kenjem a kezem?

        Kösszönöm szépen!

        Galováczné Gere Hajnalka

        WEBBeteg szakértő válasza a ínhüvelygyulladás témában

            Kedves Hajnalka!

          Nagy különbség van az akut, gennyes, és a krónikus ínhüvelygyulladás között. A krónikus esetben az ujj mozgatására jellemző a fájdalom, nem lüktet, megerőltetéskor kiújulhat.Egy duzzadt, vörös, érzékeny ujj akut gyulladásra utal, melyet sörgősen meg kell operálni.Az utóbbit mindig valamilyen sérülés előzi meg, általában az ujj szúrása, melyre nem biztos, hogy a beteg emlékszik, csak a gyulladás hívja fel rá a figyelmet.A krónikus esetek reumatológiai szakvizsgálatot igényelnek, mert egyszerű krém nem oldja meg a problémát, vérvétel szükséges, melyből kiderül, hogy vannak-e bizonyos speciális un. markerek emelkedett értékűek, s ennek megfelelően kell kezelni.Ínletapadás, deformitás esetén jön csak szóba sebészeti beavatkozás.

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-01 15:04:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó