• Izotóp vizsgálat lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktor nő/úr megkérném leletem leforditását értelmezését.:többlet aktivitás ábrázolodott mindkét oldali sacroiliacalis izület alsó harmadában a sacroilicalis index mindkét oldalon emelkedettek bal oldali:1,64 jobb oldali:1,96,normális 1,5-ig.aktivabbak mindkét oldali acromioclaviculáris izület,valamint a többlet aktivitásoknakmegfelelően vértartalom többlet is látható a vér pool felvételeken .az ellenoldalihoz képest aktivabbak a jobboldali lábtőcsontok vetülete ,valamint a lábak több kisizületeinek területén is izotóp dusulás láthato.a gerinc területén,elsősorban a th gerincszakaszon az aktivitás eloszlása kissé egyenetlen és kis többletaktivitás sejthető a th xll.csigolya jobb oldalán .izületi többlet aktivitások melyek közül az acromioclaviculáris izületek illetve a sacroiliacalis izületek területén gyulladásos folyamatra utaló vértartalom többlet is megfigyelhető a gerinc vetületében jelzett többletaktivitás további obszervácioja javasolt.arhopatias psoriasisom van testem 90 %psoris le szeretném magam százalékoltatni van valami esélyem rá? tisztelettel b.csaba

        WEBBeteg szakértő válasza a izotópos vizsgálat témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ez az izotópos lelet azt jelzi, hogy testszerte több helyen is van ízületi gyulladás, mely érinti a sacroiliacalis ízületeket, azaz sacroileitis van mko-n, illetve több perifériás ízület is érintett. Ennek a legjobb kezelése az ún.  biológiai terápia, mely egy specifikus gyulladáscsökkentő gyógyszer, injekciós, vagy infúziós formában. Ezzel nagyon jó eredményeket lehet elérni mind az ízületi-, mind pedig a bőrtüneteket illetően, a psoriasis is nyugalomba kerülhet. Tehát mindenképpen javasolnám, hogy menjen el egy olyan reumatológiai vagy bőrgyógyászati centrumba, ahol ebben tudnak segíteni (mi itt Debrecenben biztosan). A leszázalékolás manapság egyre nehezebb, sokszor nem egészen szakmai alapon döntenek, a bizottsági tagok sajnos nem minden esetben vannak tisztában a betegségek lefolyásával és súlyosságával, nem vizsgálják meg a betegeket, csak a papírok alapján döntenek elsősorban.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
         WEBBeteg szerkesztőség
        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-05-02 20:53:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:53

        Tudjon meg többet: izotópos vizsgálat

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! Június 10-én kerékpározás közben elütött egy autó. Mivel akkor nem éreztem semmilyen fájdalmat, nem kértem orvosi ellátást. Néhány óra múlva három nagyterületű sötétkékes-lilás folt és duzzanat alakult ki a lábaimon....
        Tisztelt Dontornő/Doktorúr 12 éve rendszeresen polírozok autókat (4-5 óra egy autó), amely közben a gugoló, álló, álló+45 fokban döntött derék testhelyzetek váltják egymást. Eközben természeresen egy kb 3kg os gép van a kezemben ami...
        Jó estét kívánok doktor úr/doktornő külső boka törésem volt,három hét fekvő és két hét járót kaptam azt szeretném kérdezni hogy a két hét letelte előtt 2nappal nem e lehetne levetetni a járót? elvileg csütörtökön vennék le de...
        évek óta probléma van a mindkét lábam kisujjával, de nem tyukszem, nagyon fájdalmas, kissé püffedt. Voltam már orvosnál sebészeten, ortopédián, de nem tudják mi ez. Magam is kipróbáltam nagyon sok gyógynövény terápiát, mármint...
        Nekem olyan problémám van,hogy a bal oldalon az ülőcsontomnál (fenekemnél),tapinthatóan találhat egy hosszanti izomköteg?,ami fájdalmas.Sokszor nyugalmi állapotban is fáj,de ha járkálok,akkor meg olyan,mintha a csípőmbe "szurkálna" és néha...
        Tisztelt Doktor úr! Az egyik kezem kb. 3 évvel ezelőtt, elkezdett megdagadni, nehezen tudtam használni az ujjaimat. Ahogy telt az idő azt vettem észre, hogy a kezem eldeformálódott, az ujjaim állandóan megdagadnak, és kifelé hajlanak, a...
        Tisztelt doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy voltam reumatológián, mert egy hete fáj a derekam. Kaptam injekciót 5 napig, algopirin és voltaren. Gyógyszert pedig analgesin forte és miderison. A reumán elküldtek röntgenre, ott ezt írták a...
        Tisztelt Doktor Úr! Szerelmemnek bokaműtéte volt 1 hete. Egy daganatot (1,5 cm x1,5 cm) távolítottak el a bal bel-boka alól. Szerintem szépen gyógyul (nem dagad, nem vörös, nem kék, nem fehér) napról napra többet használja. Nagyon zavarja...
        Sajnos kiskorom óta folyamatosan fáj mindkét lábam. 3éve megműtötték a jobb lábamat, a térdem alatt, valamilyen csomó miatt. Azóta jobban fáj a lábam, és napozás után elviselhetetlenül. Borogatom, és fájdalomcsillapítót veszek be, de...
        Páromnak egy ideje nagyon fáj a dereka és megvizsgáltattuk.Az orvosunk szabadságon van és kiváncsiak lennénk mit jelentenek az MR leleten lévő mondatok. A háti kyphosis és lumbalis lordosis íve megtartott.A háti szakaszt enyhe balra konvex...
        Csípőficammal születtem, másfél éve skoromig gipszben voltam, Problémám nem volt egészen a második terhességemig. Azóta rendszeresen vannak fájdalmaim. /6-7 évet aquafitnesseztem, most úszok, de a friss röntgenlelet elég durva. Számomra. A...
        Kedves Doktor úr, az lenne a kérdésem, hogy a fibrózus diszplázia betegség esetében nincsen semmi más kiút arra, hogy a sebészeti beavatkázos kívül létezzen egy fajta gyógymód? A férjem szenved ebben a sajnálatos betegségben és az orvosa...
        2013 decembere óta jelentkezett a fájdalom.Nem tudok ülni,mert azonnali nagyon erős fájdalom nyilallik a farcsont körüli területbe.Több orvos látta,manuálterápiás kezeléssel kétszer megpróbálták helyretenni,sikertelenül.Illetve műtéti...
        Kedves Dr.úr/Dr.nő! 40 éves állómunkát végző nő vagyok. Nincs túlsúlyom,semmi egyéb betegségem sincs. Áprilisban kezdődtek panaszaim, mégpedig jobb lábamban, a csípőcsont felett égö, szúró fájdalom formájában. Főleg...
        10 napja eltört a lábam és az orvos a clexane 40 nevű injekciót írta fel vérhigítónak, hogy ne keletkezzen vérrög. Sajnos 2 napot ki kellett hagynom mert nem volt nyitva gyógyszertár a közelben. Az a kérdésem hogy most szúrjam tovább mint...
        T. Doktor Úr! L-gerinc balra enyhe konvex scoliosisom van, erős jobblapocka tájéki éles csontfájdalommal, amit az orvosok szerint nem indokolna a scoliosisom. Ha mondjuk a bordámat sokat nyomkodom, ugyanaz az éles fájdalom érződik még napokig is,...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 14 éves koromban egy magasugrásnál rosszul estem, kiderült, hogy van egy Spina Bifidám. Azóta állandó gerincfájdalommal kínlódom.Időnként jeleztem az orvosoknak a fájdalmat, lábzsibbadást stb.. Alkalmanként...
        Tisztelt Webbeteg! Nemrég írtak fel lúdtalpebétet, és szeretnék többet megtudni erről a témáról. Válaszukat előre is köszönöm!
        Tisztelt doktor úr/nő! Több részletből állna a kérdésem. Fontos, hogy Finnországban dolgozom és èlek. Előzmény: 2014.06.19.-én munkahelyemen egy gép, konkrétabban tészta osztó garat be kapta a jobb kézfejem. A kézfejemen főleg az inak...
        Tisztelt dr ur/ dr nö! Májusban volt egy fogászati problémám amikor is a fogorvos meg nézet és csináltatott panoráma röngent. Gyökérkezelte és azt mondta egy hét mulva tömés. Már másnapra bedagadt a jobb odalon az állkapcsom erös...