• Izotóp vizsgálat lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktor nő/úr megkérném leletem leforditását értelmezését.:többlet aktivitás ábrázolodott mindkét oldali sacroiliacalis izület alsó harmadában a sacroilicalis index mindkét oldalon emelkedettek bal oldali:1,64 jobb oldali:1,96,normális 1,5-ig.aktivabbak mindkét oldali acromioclaviculáris izület,valamint a többlet aktivitásoknakmegfelelően vértartalom többlet is látható a vér pool felvételeken .az ellenoldalihoz képest aktivabbak a jobboldali lábtőcsontok vetülete ,valamint a lábak több kisizületeinek területén is izotóp dusulás láthato.a gerinc területén,elsősorban a th gerincszakaszon az aktivitás eloszlása kissé egyenetlen és kis többletaktivitás sejthető a th xll.csigolya jobb oldalán .izületi többlet aktivitások melyek közül az acromioclaviculáris izületek illetve a sacroiliacalis izületek területén gyulladásos folyamatra utaló vértartalom többlet is megfigyelhető a gerinc vetületében jelzett többletaktivitás további obszervácioja javasolt.arhopatias psoriasisom van testem 90 %psoris le szeretném magam százalékoltatni van valami esélyem rá? tisztelettel b.csaba

        WEBBeteg szakértő válasza a izotópos vizsgálat témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ez az izotópos lelet azt jelzi, hogy testszerte több helyen is van ízületi gyulladás, mely érinti a sacroiliacalis ízületeket, azaz sacroileitis van mko-n, illetve több perifériás ízület is érintett. Ennek a legjobb kezelése az ún.  biológiai terápia, mely egy specifikus gyulladáscsökkentő gyógyszer, injekciós, vagy infúziós formában. Ezzel nagyon jó eredményeket lehet elérni mind az ízületi-, mind pedig a bőrtüneteket illetően, a psoriasis is nyugalomba kerülhet. Tehát mindenképpen javasolnám, hogy menjen el egy olyan reumatológiai vagy bőrgyógyászati centrumba, ahol ebben tudnak segíteni (mi itt Debrecenben biztosan). A leszázalékolás manapság egyre nehezebb, sokszor nem egészen szakmai alapon döntenek, a bizottsági tagok sajnos nem minden esetben vannak tisztában a betegségek lefolyásával és súlyosságával, nem vizsgálják meg a betegeket, csak a papírok alapján döntenek elsősorban.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-05-02 20:53:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:53

        Tudjon meg többet: izotópos vizsgálat
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        25 éves , joghallgató egyetemista fiammal van baj, nagyon aggódom, 1 hónapja fennáló , és körülbelül 1-2 hete tartó éjszaka erősődő néha elviselhetetlen fájdalom, Aludni szinte nem tud. 2-szer voltunk háziorvosnál aki semmit nem mondott ,...
        Porcleválásra műtöttek majd utána rá két hónapra térdizületi gyulladásom lett.3 db Diprophos injekciót megkaptam a fájdalmaim elmúltak. A kérdésem hogyan tudnám megelőzni,a későbbi gyulladás kialakulását van rá gyógyszer vagy...
        Tisztelt Dr. Úr! Kész van az Mr leletem és nem igazán értem a jelentését és több hónap múlva van csak időpontom az orvoshoz. Ha megtenné hogy megírná nekem érthető nyelven. Kell e műteni mert már elég régen nagyon sugárzik a fájdalom a...
        Tisztelt Doktornő! Egy fontos dologban kérném ki a véleményét. A derekam már általános iskolás korom óta fáj, amit egy rosszul megemelt súlyzónak köszönhetek. Van amikor egyáltalán nem érzem, de ugyanakkor van amikor elég erős a...
        Tisztelt Doktornő! Szeretném leírni milyen eredmémyt mutat a röntgen leletem: Enyhe S alaku Th-L scoliosis. Fokozott háti kyphosis és lumbális lordosis. A csigolyák ép szerkezetüek, a háti és lumbális szakaszon a ventrális peremek megnyultak....
        Üdv. Hétvégén történt az eset. Ahogy löktem magam a hintaágyon, a térdem alatti hajlatnál egy roppanást hallottam ill. éreztem. A mai napig nem éreztem semmi féle fájdalmat se. Ma reggel viszont egy nyomó, szúró fájdalmat éreztem... ami...
        A következő MR leletem készült. Sportolok-futok, tornázom gerinckímélően mindennap. A következő lelet kapcsán mi várható. Mozoghatok-e egyáltalán a jövőben. Fájdalmaim csökkentek, miután régen gyakorolt gyógytornász által már...
        Üdvözlöm Dr. Úr! Kb két hete ég a jobb térdem belső fele.A bőrőm is.Olyan mintha megégettem volna,de sem ilyen sem baleset nem történt. Voltam sebészeten ahol röntgent készítettek,negatív lett,nem mutatott ki semmi...
        Tisztelt Doktor úr! A hátfájás mellett a lábszáram és a talpban nagyon fáj sétálás közben, ezért nem olyan rég, kicsivel több, mint 1 hónapja csináltattam egy talpbetétet (amit nyomásérzékelős vizsgálat után készítettek el), amit...
        Tisztelt Doktor Úr! 1éve nyáron megemeltem magam, és a bal oldalon a bordák alatt érzek fájdalmat még mindig...lassan 12 hónapja. Voltam ultrahangon, röntgenen, belgyógyászatilag sem találtak semmit, de még mindig fáj, a felírt kenőcsök...
        Tisztelt Dr. Bogdán Aurél! Egy régebbi válaszában olvastam, hogy milyen problémákat okoz, ha nem kezelik a farok csont elmozdulást. 2015. 05. 20-án ráestem a farok csontomra, másnap elmentem a helyi SZTK-ba, ahol a röntgenfelvétel azt mutatta...
        Tisztelt Doktor Úr! Ezt a leletet kaptam rtg-ből: Eredm.diagn.: U9990 Lumbalis gerinc felvétel: Lumbalis lordosis kiegyenesedett. Ábrázoló csigolyatestek magassága megtartott, zárólemezek épek. S.I. csigolya lumbalizált. L-S intervertebralis...
        A háti gerincen a lapockám között 1, a lumbágó szakaszon 2 csigolyám ütés (bűncselekmény hatására) benyomódott. Mire számíthatok ezzel kapcsolatban? Már ott tartok, hogy a medencecsontom is kezd nyomódni (az eset másfél éve történt). A...
        Három és fél héttel ezelőtt, erős hátfájás után Rtg készült, ami kimutatta, hogy 2-3csigolyám a thorakális szakaszon valamikor összeroppant, csontritkulás talaján.Az Irgalmas Kórház,(ott kezelik a az osteoporosist)- rehab.osztályán 10...
        Tisztelt Szakértő! Kislányom 2 éves, azt vettem észre, hogy a cipője hátul a külső szélén kopik, supinált C-1 ortopéd cipő lett neki készítve. (DR. Leo típusban). Szeretném megkérdezni, hogy jó-e neki ez a cipő, ha így kopik neki,...
        Üdvözlöm!Pár hete kezdődtek a tüneteim! Séta,ill. járás közben a combom hátsó részén, a far alatt, feszülő érzés, ma már az egész végtag ,izomfájdalmaim nehezítik meg a mozgást, ill a mindennapjaimat. Ülésből felállni és elindulni...
        Tisztelt Doktor Úr! 12 napja eltört a külső, kisujjnál lévő lábközépcsontom, amire egy hét fekvőipsz után, múlt pénteken megkaptam a műanyag járógipszem. Csak a lakáson belül mozgok vele egyelőre, problémám nincs vele, de a nap nagy...
        Tisztelt dr. Bogdán Arél Úr! Két hete a bal térdemen, ASC-t műtétet végeztek, melynek során a medialis meniscus hátsó szarvának lebenyes szakadását valamint az LCA rostjainak mintegy 30%-ára terjedő szakadását találták.A mobilis meniscus...
        Üdvözlöm! 13 éves lányom versenyszerűen úszik már 8 éve. Heti hét edzést kell végigcsinálnia. Eddig nem okozott problémát, az utóbbi időben viszont nagyon megterheli a fejbiccentő és a csuklyás izmát. Nagyon merev, görcsös. Sokmindennel...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Azzal a problémával fordúlnék önökhoz, hogy néhány hónapja (kb 3) kattog a csípőm néhány mozdulatnál,mint pl: térdemelés oldalra. Nem fáj csak nagyon hangosan kattog minden eggyes ilyen jellegű mozdulatnál és...