• Izotóp vizsgálat lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktor nő/úr megkérném leletem leforditását értelmezését.:többlet aktivitás ábrázolodott mindkét oldali sacroiliacalis izület alsó harmadában a sacroilicalis index mindkét oldalon emelkedettek bal oldali:1,64 jobb oldali:1,96,normális 1,5-ig.aktivabbak mindkét oldali acromioclaviculáris izület,valamint a többlet aktivitásoknakmegfelelően vértartalom többlet is látható a vér pool felvételeken .az ellenoldalihoz képest aktivabbak a jobboldali lábtőcsontok vetülete ,valamint a lábak több kisizületeinek területén is izotóp dusulás láthato.a gerinc területén,elsősorban a th gerincszakaszon az aktivitás eloszlása kissé egyenetlen és kis többletaktivitás sejthető a th xll.csigolya jobb oldalán .izületi többlet aktivitások melyek közül az acromioclaviculáris izületek illetve a sacroiliacalis izületek területén gyulladásos folyamatra utaló vértartalom többlet is megfigyelhető a gerinc vetületében jelzett többletaktivitás további obszervácioja javasolt.arhopatias psoriasisom van testem 90 %psoris le szeretném magam százalékoltatni van valami esélyem rá? tisztelettel b.csaba

        WEBBeteg szakértő válasza a izotópos vizsgálat témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ez az izotópos lelet azt jelzi, hogy testszerte több helyen is van ízületi gyulladás, mely érinti a sacroiliacalis ízületeket, azaz sacroileitis van mko-n, illetve több perifériás ízület is érintett. Ennek a legjobb kezelése az ún.  biológiai terápia, mely egy specifikus gyulladáscsökkentő gyógyszer, injekciós, vagy infúziós formában. Ezzel nagyon jó eredményeket lehet elérni mind az ízületi-, mind pedig a bőrtüneteket illetően, a psoriasis is nyugalomba kerülhet. Tehát mindenképpen javasolnám, hogy menjen el egy olyan reumatológiai vagy bőrgyógyászati centrumba, ahol ebben tudnak segíteni (mi itt Debrecenben biztosan). A leszázalékolás manapság egyre nehezebb, sokszor nem egészen szakmai alapon döntenek, a bizottsági tagok sajnos nem minden esetben vannak tisztában a betegségek lefolyásával és súlyosságával, nem vizsgálják meg a betegeket, csak a papírok alapján döntenek elsősorban.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-05-02 20:53:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:53

        Tudjon meg többet: izotópos vizsgálat

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Ur, A kisbabamnak mindket labszara teljesen gorbe (fel kor alaku), amikor kinyujtja a labat egymas mellett, akkor a terde es a labfeje kozott egy nagy O betu format alkot. MOzgatja rendesen a labat, rugkapal is. Kerdeztem a szuleszorvost a...
        Ortopédus "nagyon" előrehaladott porckopást állapított meg Jobb-ik térdemben,1-2 éven belüli implantációt prognosztizált.Megkérdezte sportoltam-e.Válaszom igenlő volt:kosárlabda,majd röplabda,16-29 éves koromig,első gyermeklányom...
        Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám 54 éves. Mindkét kézfejét a fájdalom miatt alig tudja használni. Ortopédus szakorvos megállapította, hogy mindkét kézen, a hüvelykujjakban porckopás van. Kapott szteroidos injekciót, de természetesen, csak...
        Üdvözlöm! Térd bursitis(térdkalács alatti)műtét után.5 ó elteltével újra műtétre került sor ,sebüregi vérzés miatt. 2db bőrartériás vérzésnél érpótlás,számos egyéb vérzésnél coatálás. Első műtét loc. második...
        Tisztelt Doktor Úr! 38 éves férfi vagyok, könnyű fizikai munkát végzek. Porckopásból kifolyólag életkorom ellenére a csípőprotézis beültetését javasolják. Tekintettel arra, hogy a protézis kihordási ideje, tudomásom szerint 15-20 év,...
        Tisztelt Doktor Úr! Bal lábam sarokcsontján a bokaizület alatt egy kb 10 Ft -osnyi terület égetően fáj. Járás közben de főleg lépcsőn lefelé menni fájdalmas. Próbáltam mindenféle krémmel kenni, borogatni, de nem javul, igaz nem is romlik....
        Tisztelt Doktornő! Panaszaim kb.1éve decemberben kezdődtek.Reggelente nagymértékű fájdalomra ébredtem,jobboldalt deréktájon a keresztcsont körül.Majd 1-2 hónap eltelte után már a reggeli és később egész nap éreztem ezt a...
        Tisztelt Doktor Úr ! 4 éve munkahelyemen /Szoc.otthon, nővér/ túl súlyos betegek egyedüli emelése következtében izom szakadásom keletkezett a bal karomban. MR: A supraspinatus ín bursalis felszinén az ín vastagságának több mint felét...
        2 honapja kezdodottez az egesz fajdalom, eloszor csak a derekam fajt kb 3 hetig es utana le ment a combcsontomhoz. Ami meg a mai napig is tart borzalmasan faj reggel es este erosebb a fajdalom napkozbe meg igy elviselheto mostmar.A fajdalom onnet kezdodik es...
        A könyököm fáj május óta. Pár hete voltam ortopédusnál,mert megint zsibbadni kezdett a kezem.Terápiás röngen besugárzást kapok rá. A májusi röntgenen 15fok valgus könyök látható a mostani vizsgálaton 20fok,valamint flexio-extensiokor...
        Tisztelt Doktornö! A következő rtg leletet kaptam medence és kétirányú lumbális felvétel volt mivel több mint két hónapja állandóan fáj a derekam, egész nap és éjjel is, alig tudok megfordulni az ágyban, erős fájdalomra ébredek,hajolni...
        Kedves Doktornő! 35 éves nő vagyok.Az utóbbi egy hónapban nagyon fáj a vállam, nyakam (a legjobban a két tartóizmom-ha így nevezzik) és a hátam. Járok masszázsra ami pár napig jó, de utána újra erősödik a fájdalom. Voltam a...
        Sokszor éjszaka láb görcsöm van, láb ikra , comb belső oldalán, s kivúl is.Szedek ilyenkor Magnézium pezsgő tablettát illetve Calcium pezsgőt is.Sokat dolgozom fizikailag is, minden reggel tornászok 10 percet, ilyen kor meg iszom fél lite vizet...
        T Doktor Úr. 2 éve zsibbad a jobb csípőm voltam röntgenen és ezt állapították meg a D-L átmenetben kyphosis alakult ki és min torsios scoliosis látható amely a LIV-V segmentumban látható.a presacralis rés min beszűkült. köszönöm...
        Tisztelt doktor úr/nő! Pár hete fájdalmat érzek a jobb könyököm külső felületén egy ponton. A fájdalom akkor következik be legtöbbször, mikor kezet fogok valakivel, kéz szorításakor. Olykor nehezebb tárgyak felemelésekor. Munkám során...
        Tisztelt Doktor Úr! Állandósult térdfájdalmaim miatt felkerestem az Uzsoki utcai kórház ambulanciáját, ahol röntgen után MRI vizsgálatra küldtek. A lelet a következőket tartalmazza: "- A bursa suprapatellarisban 7 mm szélességű, az...
        Tisztelt Doktor úr! 2-2,5 hónapja el volt törve a kisujjam a kézfejemen, diagnózisként a metacarpus egyéb csontjának törését írták, 3 mm eltéréssel forrt össze. Semmi problémám nem volt, egy hete megerőltettem, egy napja pedig beütöttem...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő ! Évek óta vannak derék és hátfájdalmaim, kb egy hónappal ezelőtt zsákos liszt pakolás után pár órával, olyan erős fájdalmaim lettek a derekamban , a lábamban és a hátamban, hogy a házi orvosomat ki kellett hívnom...
        Tisztelt Uram! A problémám egy égő lapockafájdalommal kezdődött kb.1 éve emelés után. Fájt a vállam is, tornázgattam elmúlott, hajolásra megmaradt az égő lapocka . Elmentem masszőrhöz ideiglenesen hatott. Közben heti 3-szor sportoltam,...
        51 százalékos c2es rokkant vagyok az lenne a kérdésem,hogy közgyógy ellátásomra igényelhetnék e a mozgásom megkönnyitésére elektromos mopedet?