• Izotóp vizsgálat lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktor nő/úr megkérném leletem leforditását értelmezését.:többlet aktivitás ábrázolodott mindkét oldali sacroiliacalis izület alsó harmadában a sacroilicalis index mindkét oldalon emelkedettek bal oldali:1,64 jobb oldali:1,96,normális 1,5-ig.aktivabbak mindkét oldali acromioclaviculáris izület,valamint a többlet aktivitásoknakmegfelelően vértartalom többlet is látható a vér pool felvételeken .az ellenoldalihoz képest aktivabbak a jobboldali lábtőcsontok vetülete ,valamint a lábak több kisizületeinek területén is izotóp dusulás láthato.a gerinc területén,elsősorban a th gerincszakaszon az aktivitás eloszlása kissé egyenetlen és kis többletaktivitás sejthető a th xll.csigolya jobb oldalán .izületi többlet aktivitások melyek közül az acromioclaviculáris izületek illetve a sacroiliacalis izületek területén gyulladásos folyamatra utaló vértartalom többlet is megfigyelhető a gerinc vetületében jelzett többletaktivitás további obszervácioja javasolt.arhopatias psoriasisom van testem 90 %psoris le szeretném magam százalékoltatni van valami esélyem rá? tisztelettel b.csaba

        WEBBeteg szakértő válasza a izotópos vizsgálat témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ez az izotópos lelet azt jelzi, hogy testszerte több helyen is van ízületi gyulladás, mely érinti a sacroiliacalis ízületeket, azaz sacroileitis van mko-n, illetve több perifériás ízület is érintett. Ennek a legjobb kezelése az ún.  biológiai terápia, mely egy specifikus gyulladáscsökkentő gyógyszer, injekciós, vagy infúziós formában. Ezzel nagyon jó eredményeket lehet elérni mind az ízületi-, mind pedig a bőrtüneteket illetően, a psoriasis is nyugalomba kerülhet. Tehát mindenképpen javasolnám, hogy menjen el egy olyan reumatológiai vagy bőrgyógyászati centrumba, ahol ebben tudnak segíteni (mi itt Debrecenben biztosan). A leszázalékolás manapság egyre nehezebb, sokszor nem egészen szakmai alapon döntenek, a bizottsági tagok sajnos nem minden esetben vannak tisztában a betegségek lefolyásával és súlyosságával, nem vizsgálják meg a betegeket, csak a papírok alapján döntenek elsősorban.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-05-02 20:53:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:53

        Tudjon meg többet: izotópos vizsgálat
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő Heti 3 4 alkalommal járok konditerembe már 3 éve eddig ilyen problémám nem volt hogy ennyire fájt volna a vállam mindig nagyon ügyeltem a bemelegites folyamatára néha előfordult hogy éreztem hogy nehezebben melegszik be mint a...