• Hátgerincferdülés 10 évesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő.Kislányom 10 éves,és most vették nála észre a hátgerincferdülést.A szak orvos asztmondta hogy elvagyunk késve,és félek hogy tornával már nem javitható.Most 8 tornaórát irt ki neki.Mutta hogy a mellei lehet nem egyformák lesznek.Nagyon megrémitett.Lehetséges ez?Válaszát előre is köszönöm...

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincferdülés témában

        Tisztelt kérdező!

          Nagy aggodalomra nics ok, mert 10 éves korban még igen jól korrigálható a gerincferdülés.A kezelés attól függ, hogy mekkora a görbület mértéke, ha csak most tűnt fel, feltételezem, hogy nem nagy, de FONTOS: rendszeres ortopédiai kontroll, ill. rtg felvétel a gerinc egészéről, hiszen a progresszió csak így ítélhető meg. Testnevelés óra alóli felmentés szigorúan tilos!! Emellett az úszás-elsősorban szabályos mellúszás- hasznos.

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 10:54:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 14:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: