• Térdfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        21 éves vagyok és az utóbbi időben egyre gyakrabban szembesülök térdfájdalmammal a térdkalácsom környékén - szerencsére csak nagyobb megterhelések után, de sajnos egyre inkább fájdalmasan jelentkeznek. Vasárnap éjjel például bálozni voltunk - mondjuk egész éjjel táncoltam - és tegnap reggel alig tudtam lemenni a lépcsőn (mondjuk nem sokat pihentettem, csak 1-2 órát aludtam utána). Ma még mindig fáj egy kicsit, ha lépcsőznöm kell, de szerencsére a fájdalom csökkent. Érdeklődnék, hogy szükséges-e ezzel felkeresnem egy orvost vagy ezt lehet-e otthon valahogy kezelni, hogy ne romoljon idővel? Nem szeretnék 10 év múlva mankót használni. Már egy pár éve észrevettem, hogy már 1-2 perces térdelést se bírok úgy, mint régebben és ha otthon edzem vagy bálba megyek, azután is fáj a térdem, ha lépcsőzőm, és sajnos egyre jobban (szerencsére a hosszabb sétálás/túrázások után nincs semmi panaszom). Eddig egész elviselhető, de nem szeretném, ha később romolna az állapotom.

        Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a Térdfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

         A térdfájdalma nagy valószinűséggel  térdkalácsnál lévő porc kopásának a következménye.  Azonban ez hosszabb távon romolhat, igy nem azonnal, de érdemes lenne egy reumatológiai rendelést felkeresni.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-15 09:02:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: