• Kulcscsont törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő (Úr)! Néhány hete eltört a kulcscsontom és szerencsétlenségemre a törtvégek elmozdultak. A törés a clavikula középső harmadában következett be. Kezelőorvosom azt mondta, hogy nincs szükség műtéti beavatkozásra. Terápiaként tornisteres rögzítést javasolt. A 3 hetes kontroll röntgenen a következőket állapították meg: A tört végek 5-6 mm-re vannak egymástól, gyakorlatilag nem érnek össze. Minimális callusképződés kimutatható. Kérdésem, hogy valóban össze tud-e forrni operáció nélkül a csont? Vagy kell-e tartani álizület kialakulásától?Ha összeforr, akkor terhelhető lesz-e a vállam úgy, mint a törés előtt, és nem kell-e attól tartani, hogy a forradásnál sérülékenyebb (törékenyebb) lesz a csont. Mellékelek egy röntgen felvételt is. A felvétel a 3 hetes kontrollon készült. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a kulcscsonttörés témában

         Tisztelt kérdező!


         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

         WEBBeteg szerkesztőség
        Dr. Juhász Csaba, traumatológus
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-04-16 12:14:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:14

        Tudjon meg többet: kulcscsonttörés

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        17 ÉVES FIÚ JOBB BOKÁJA KIFICAMODOTT.LELETEN SZEREPEL:DIST.MALL.LD.RUPT,LIG TFA L.D.PART. kÉRDÉS :MI A PONTOS DIAGNÓZIS, A BOKARÖGZÍTŐ HASZNÁLATA MELLETT MIKOR JÁRHAT MANKÓ NÉLKÜL A TOVÁBBI SZAKADÁS SÉRÜLÉS ELKERÜLÉSÉVEL.
        3 hete volt Helal műtétem,(II-III-IV.ujj) a varratszedés óta elegendő haránt emelő betétet viselnem, több kontrollra nem kell visszamennem. Kérdéseim: 1. Főleg a II, kisebb fokban a III. ujjamon a műtétig igen enyhe fokú, kezdődő...
        Be van dagadva a jobb térdem bal oldala és pokolian fáj!(Pontosabban mikor megmozdítom,akkor el kezd valami nyomni a térdemet és húzódik a bőr.)Mikor hozzá érek melegebb mint a kezem,és eléggé piros.Ütés érte nemrég,kb 4-5 db.Rá állni alig...
        Tisztelt Doktor Úr/nő! 24 éves vagyok, 15 éve focizom versenyszerűen, de tavaly novemberben elszakadt a keresztszalag a jobb térdemben. Az ezt követő műtét jól sikerült, pótolták a szalagot, a rehabilitáció zavartalan volt. 9 hónappal az...
        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Feleségem a következő gyógyszereket szedi: Bisoblock 5 mg,controloc 40 mg, Normodipine 5 mg, Trombex 75 mg, Atoris 40 mg, Quamatel 40 mg , Frontin alkalmanként.Ezeket a gyógyszereket, egy 2013 decemberi infarktus gyanú után...
        Tavaly 2013 szeptemberében egy térdficamom volt.Sajnos a munkahelyen szükség volt rám és így muszáj volt bemennem.Ez miatt nem tudtam pihentetni és 3-szor is leszívták a vért a térdemből.Utoljára már csak inkább vizet vettek le.Eltelt egy év...
        Férjem MRI leletével kapcsolatban kérem véleményét. Hónapok óta tartó csípőfájdalom után, ami a jobb lábába is már kisugárzik, tegnap kaptuk meg az MRI leletet. Lumbalis gerinc MR vizsgálat volt. A lumbalis lordosis kiegyenesedett. A...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2 hete szédülök fej mozgatásnál,test helyzetváltoztatásnál.Thai masszázson voltam migrénes fejfájásom volt akkor,és ott kaptam egy nyak és fej masszázst.Azóta voltam koponya Mr-en ami negatív,szemészeten,és fül...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy hete egy esés következtében: Az V. metatarsus diaphysis distalis felén kb. 10 fokos medialis és dorsalis tengelyeltéréssel járó spiráltörés. Egy hétre fekvő, majd egy hét után járógipszet kaptam. A kerületi...
        Jó Napot! Édesanyámnak kb 2hónapja kéz ízület gyulladása van válltól a kézfejig hatol, szedett több fajta gyógyszert pl: contramal 50mg. de nem tűnteti el teljesen a fájdalmat mit ajánlanak először is ne a gyógyszerekre...
        Tisztelt Doktorúr! Olyan problémám lenne, hogy 13 éves korom óta fáj a térdem 17évesen megműtötték "plica mediopatellarist találtunk, melyet resecaltunk. Már ekkor is észlelhető volt a terhelési porcfelszín felpuhulása, felrostozódása."...
        Szeretném ha valaki segiteni MRIleletemet értelmezni mert reumatológus orvosom szó szerint a képembe kiabálta hogy értsem meg már végre hogy teljesen egészséges vagyok és a panaszaimat csak kitalálom. A lumbalis lordosis íve kifejezetten...
        Tisztelt Cím! 2014. január 12-én focizás közben térdsérülést szenvedtem. Lakóhelyemen 2 orvosnál (sebész) is jártam, mindketten azt mondták, csak meghúzódott a szalag, pihentessem majd focizhatok utána. Mivel 5 hónap után is...
        Tisztelt Dr.úr/Dr.-nő Kb .5-6 éve a munkakörömből kifolyólag (cipekedés) elég erős vállfájdalom jelentkezett,amely a vállmozgását is korlátozza. 3 éve felkerestem a reumatológiát,ahol gyulladást állapítottak meg,akkor nem volt...
        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Évek óta ízületi problémákkal küszködök, ami olykor ízületi gyulladásként jelentkezik a vállízületben, könyökízületben vagy a csuklóban. Eddig a Voltaren krémet használtam, amivel 5-7 nap alatt elmúlt a...
        Már évek óta tartó derék fájás miatt kértem egy röntgen vizsgálatot. A lelet a következő lett : Az L gerincen diszkrét balra convex scoliosis és mérs. spondylosis látható.A lumbális lordosis csökkent. Kérem elmagyarázná nekem hogy ez...
        Mindenem ropog (lábujjak,boka,térd,combcsont tetejénél, gerinc,nyak,váll,könyék,csukló,és ujjak). Nem tudom miért van az, hogy nyomasztó,kényelmetlen érzés ha nem ropogtatom ki. Sajnos a kiropogtatás fájdalommal jár,de utána...
        Tisztelt Dr úr!leírnám leletem nyaki gerinc mr:a nyaki gerincen enyhe bal convex scoliosis figyelhető meg.A lorddosis kiegyenesedett,a canalis C.IV-VI..szakaszonsecunderen,jelentősen beszűkült.A C.IV-V.csigolyál közti porckorongon széles alapú...
        Leleten ez áll: A nyaki gerincen a lordosis eltűnt, s helyette jelzett kyphosis keletkezett. Ez a megallapitas 3evvel ezelott tortent, azota is faj es caak egyre rosszabb? Mit tegyek? Meg egyaltalan mi az a lordosis es kyphosis? Veszelyes ez az elteres?...
        Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem az lenne, hogy lábfej zúzódás esetén, ha nincs törés, szükséges-e járógipsz? 2 hete kaptam támasztógipszet, mert bedagadt a lábfejem zúzódást követően. Otthon most már le szoktuk venni, rá tudok lépni...