• Kulcscsont törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő (Úr)! Néhány hete eltört a kulcscsontom és szerencsétlenségemre a törtvégek elmozdultak. A törés a clavikula középső harmadában következett be. Kezelőorvosom azt mondta, hogy nincs szükség műtéti beavatkozásra. Terápiaként tornisteres rögzítést javasolt. A 3 hetes kontroll röntgenen a következőket állapították meg: A tört végek 5-6 mm-re vannak egymástól, gyakorlatilag nem érnek össze. Minimális callusképződés kimutatható. Kérdésem, hogy valóban össze tud-e forrni operáció nélkül a csont? Vagy kell-e tartani álizület kialakulásától?Ha összeforr, akkor terhelhető lesz-e a vállam úgy, mint a törés előtt, és nem kell-e attól tartani, hogy a forradásnál sérülékenyebb (törékenyebb) lesz a csont. Mellékelek egy röntgen felvételt is. A felvétel a 3 hetes kontrollon készült. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a kulcscsonttörés témában

         Tisztelt kérdező!


         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

         WEBBeteg szerkesztőség
        Dr. Juhász Csaba, traumatológus
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-04-16 12:14:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:14

        Tudjon meg többet: kulcscsonttörés

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Mostanában többször arra ébredek hogy elaludtam a nyakam.a problémám most is ezzel kezdődött.majd tompa nyomás érzet alakult ki a fejemben ami egy hete tart-állandósut és bódult szédüléssel társul-nagyon...
        Tisztelt webbeteg! Néhány hónapja időnként kéz és láb-zsibbadást tapasztaltam, ébredéskor és hosszabb ülés után. Kezdetben ritkán, az idő múltával egyre gyakrabban és hosszabb ideig. Ezzel egy időben a látásom is romlani kezdett,...
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! A következő lenne a gondom. Három és fél héttel ezelőtt biciklivel voltam, elsodort egy autó. A papírok szerint dislocatio nélkül törött el az orsócsontom, amelyet gipszsínbe raktak. Az utolsó, pár nappal...
        Kedves Szakértő! Kérem segítsen mi áll a csatolt leletben és mi a teendőm. DLS gerinc 2 irányú felvétel. Fokozott háti kyhossis és lumbalis lordosis.scarum dőlése kifejezett az S.I felső zárólemezének síkja a vízszintessel 55 fokot zár...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 15 éves lány vagyok. A problémám a következő: Egészen kicsi korom óta ropog a bal bokám, amikor bokakörzést végzek, olykor még meg is fájdul tőle. Egy-egy hosszabb séta után azonban erős fájdalom jelentkezik...
        Tisztelt Doktor nő/Doktor Úr! Kb fél éve fáj a hátam a jobb lapockám-gerincem környékén. Tüdőszűrésen legutóbb egy éve voltam,akkor nem mutatott ki a röntgen eltérést. 29 éves vagyok sajnos 15 éves korom óta dohányzom. Általában...
        Üdvözlöm. Saroktörést szenvedtem és az orvosom gyógytornát irt elő. Állítólag nálunk a gyógytornász dönti el hogy kinek kell a gyógytorna és kinek nem. Az lenne a kérdésem, hogy. Ez így szabályos-e? Még nem jártam nála, de nem...
        Tisztelt doktor Úr! A problémám a következő. 2014.06.21. napján a térdemen a következő töréseket szenvedtem el: a sipcsont proximalis végének törése és a combcsont distalis végének törése. Egyfajta szakitásos törés. 6 hét után a...
        Kedves Doktor Úr / Nő ! Olyan kérdéssel fordulnék önnők felé hogy ilyen lelettel lehetséges e a leszázalékolás. : Indok: Nehéz fizikai munkát végzek, sok vezetéssel. (30-40kg os több esetben nehezebb tárgyak folyamatos és rendszeres...
        Tiszteletem! 5 napja külföldön, focizás közben elszakadt a térdemnél a kersztszalagom. Kint kaptam 2 mankót plusz lábrögzítőt (elküldtek MRI-re ha haza értem). Itthon bementem a kórházba, a doki azt mondta hogy vegyem le a lábrögzítőt és...
        9 hónapja műtötték a sarkam sarkantyúval, ami az achilles in tapadásánál volt betokosodva nagy méretben. A műtét során kiderült, hogy nagyon sok apró meszes berakódás van az inszalagban. Azóta a térdeim is fájnak, az iz.rés nagyon be van...
        Már 2 éve testnevelésből is fel vagyok mentve. A mozgásszegény életmódot választottam, mert kevesebb fájdalommal jár. Sajnos ezek után a hízás első jelei jelentkeztek rajtam. Úszni kezdtem, de már nincs rá lehetőségem. Az úszáson kívül...
        Szeretném tudni, hogy bokatörés után mikor hagyható el a mankó? Külső bokatörésem volt elmozdulás nélkül. Gipszet nem kaptam. Kéz hétig tehermentesíteni kellett a lábam teljesen. Kéz hét után bokaszorítót kaptam és elkezdhettem...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő!Kisfiam 2014.07.10.-én eltörte mindkét alkarcsontját,melyet altatásban raktak helyre és gipsszel rögzítették.3x voltunk kontroll röntgenen 3.napon,7.napon,11.napon,amikor is a csontok a helyükön voltak.Ezután 2 hét múlva...
        Üdv! Az lenne a kérdésem hogy mi miatt kattog/ropog a bal könyököm? Ha fekvőtámaszt nyomok és behajlított állapotból egyenesre húzom, akkor átpattan valami porcszerű. Nem fáj, csak nagyon nagyon zavaró. Semmi külső hatás nem válthatta...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő Azza a kérdéssel forduok önhöz hogy a derék fájdalmam miatti Röntgenem eredménye iránt érdeklődjek mert nem kaptam rendes felvilágosítást hogy mit is akar jelenteni a leírtak A kért vizsgálat a következő volt:...
        Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám 65 éves,2 stroke-ja volt,jobb lábába felszínpótló térdprotézis van,melyet teljesre kellene cserélni kopás miatt. Bal térdébe is teljes protézisre lenne szüksége kopás miatt Sajnos műtétre időpontot 2020-...
        Körülbelül Június elejétől nem tudom megmozdítani éjjelente az ujjaimat, vagy csak nagy nehézségek árán. Arra ébredek, hogy fájnak, zsibbadnak, szúrnak. Csuklótól lefelé lüktet, ilyen erős izomlázérzet jelentkezik; mintha meg lenne...
        Azt szeretném kérdezni hogy az állandóan görcsben lévő gerinc jobb oldalán húzódó izmot fel lehetne -e oldani egy injekcióval , mert a gyógyszer és a rövidhullám hatástalan. Nagy fájdalmaim vannak fekvőhelyzetben forduláskor .Álló...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 16 éves lány vagyok. Mostanában azt vettem észre,hogy a jobb oldalamon sokkal jobban kiáll a csípőm. Ez nagyon szembetűnő. Teljesen olyan,mintha a bal oldalam fejletlen,egyenes lenne, a jobb pedig kerekebb,formásabb.A...