• Kulcscsont törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő (Úr)! Néhány hete eltört a kulcscsontom és szerencsétlenségemre a törtvégek elmozdultak. A törés a clavikula középső harmadában következett be. Kezelőorvosom azt mondta, hogy nincs szükség műtéti beavatkozásra. Terápiaként tornisteres rögzítést javasolt. A 3 hetes kontroll röntgenen a következőket állapították meg: A tört végek 5-6 mm-re vannak egymástól, gyakorlatilag nem érnek össze. Minimális callusképződés kimutatható. Kérdésem, hogy valóban össze tud-e forrni operáció nélkül a csont? Vagy kell-e tartani álizület kialakulásától?Ha összeforr, akkor terhelhető lesz-e a vállam úgy, mint a törés előtt, és nem kell-e attól tartani, hogy a forradásnál sérülékenyebb (törékenyebb) lesz a csont. Mellékelek egy röntgen felvételt is. A felvétel a 3 hetes kontrollon készült. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a kulcscsonttörés témában

         Tisztelt kérdező!


         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

         WEBBeteg szerkesztőség
        Dr. Juhász Csaba, traumatológus
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541

        Kérdés: 2009-04-16 12:14:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:14

        Tudjon meg többet: kulcscsonttörés

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő, súlyos fájdalom lép fel mindkét könyökömben bizonyos megerőltetések után. Szabadidőmben súlyt emelek immár 7 éve, és 2 éve űzök küzdősportot. Súlyemeléstől sosem fájdul meg a könyököm, azonban ha...
        Kedves Doktor! 44 éves vagyok, a postánál dolgozom, jelenleg, mint leszámoló. Tehát ülőmunkát végzek a munkaidőm jó részében. Korábban kézbesítő is voltam (tehát kerékpáron nagy táskával...). Az ősszel kezdtem érezni, hogy a bal...
        Üdvözlöm. mikor megszülettem csípőficammal kezeltek, és a vápa nem volt megfelelően kialakulva. Akkor a szüleimnek azt mondták az orvosok, hogy nem végezhetek majd álló munkát, illetve a későbbiekben csípőprotézist kell kapnom. Úgy 4 éve...
        Tisztelt Doktornő/Úr! 2 hete fáj a jobb térdem.M6590 - Synovitis és tenosynovitis,k.m.n-t,Dg Synovitis genus-t állpítottak meg.Antiphlogisticum kenőcsöt kaptam este pakolásként és 2x1 Aflamin-t.Eddig ismeretlen volt számomra ez a kenőcs,de...
        Jó napot kívánok, én derék fájdalommal ami lehat a combomba és az ágyékomba panasszal fordulnék önhöz. Voltam már házi orvosnál, írt is fel gyulladás csökkentőt sajnos a nevére nem emlékszem, de hatásos volt 2 hétig semmilyen fájdalom...
        Tiszteletem!Állando visszatérő Gerinc,Derékfájdalom miatt röntgent csináltak.Eredmény:Lelet L-S gerinc 2 ir.A csigolyatestek épek,a porckorongok magassága megtartott.SI hátsó ívén medialisan keskeny hasadék van,ettől a sacrum nyitott.Akkor...
        A csigolyák peremein osteophyták vannak.A kis ízületek scleroticusak.Az L IV/V porckorong körkörösen ellapult,szétterült porckorongból centralisan 7mm ap átmérőjű hyperdens képlet boltosul elő,mely durán benyomatot ad jelentősen szűkíti a...
        Jo napot Negy napja nagyon erzekeny a bal mellem es a honalj alatt az izom is. Ezidaig csa noknel hallotam ilyenrol a menstruacio ideje alatt Mi lehet az oka,kell e idegeskedjem ezert,mert egyeb tunet nincs.Koszonom
        Tisztelt Orvos! Már tavaly többször megkerestem a háziorvosom csuklófájdalmaimmal. A fájdalom tipikus ízületi jellegű volt. Semmilyen duzzanat, pirosodás nem volt kitapintható. Úgy egy hónapja minden ok nélkül a bokáim kezdtek el fájni,...
        Jó napot!Egy hónapja kezdtem el szedni először fogamzásgátlót.Ma végzek az első levéllel.Az elmúlt párnapban nagyon fájnak a lábaim, főleg éjszakánként, annyira,hogy alig tudok tőle aludni.Lehetséges,hogy ez a gyògyszertől...
        Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Több mint 3 éve volt egy műtétem, ahol a combizomból egy izomcsoportot ( Vastus Lateralis) eltávolítottak lágyrésztumor miatt. Milyen módon lehetne az eltávolított részt pótolni? Van rá valamilyen mód? Gondolok...
        T. Doktor Úr! A két hüvelykujjamon döbbentem vettem észre, hogy szimmetrikusan kifelé vannak fordulva. Küldöm a képet róla. Ha pl. biciklikormányt sokáig markolom, akkor a két nagy ízület sajogni kezd, még másnap is érzem. Nem végzek...
        Tisztelt Doktor/nő! 20 éve autóbalesetben eltörött a L1-es csigolyám. Műtét után a formálya az oldal irányú röntgen képen háromszög lett,melynek csúcsa a has felé néz és összefort a lengő bordát tartó csigolyával. Az évek alatt a...
        Kedves doktorúr/doktornő! Egy éve mentem el ortopéd rendelésre, mert a csípőmben nyomó, szorító fájdalmat éreztem... kamaszkorból megmaradt gerincferdülésem van, aggódtam emiatt. Irodában dolgozok (hiába a háttámasz, azért nem tesz...
        Üdvözlöm! Már hosszú évek óta vissza-visszatérő ínhüvelygyulladással küszködöm (15 éve). Kétszer volt gipszben a(bal) kezem, illetve kétszer kaptam fizikoterápiát. Ez még gyerekkoromban volt. Majd azt mondták hogy nem tudnak vele mit...
        Kedves Doktor Nő/Úr! 17 hónapos a kislányom. A védőnő kisebb korában is jelezte hogy a bal lába kicsit befelé áll (születésétől kezdve) viszont senki nem küldött minket ortopédiára. Mindennap este masszìrozom a lába külső élét, a...
        Tisztelt Orvosnő(Orvosúr)! Egy éve fáj a nyakam és a fejem.A fej oldalra és előre-hátra fordítása közben nyílaló fájdalmat érzek és olyan érzés mintha recsegne-ropogna az egész nyakam.A fájdalom nagyon sokszor a fej hátsó felébe is...
        2 napja voltam a háziorvosomnál mert nagyon fáj a kezem.Megállapította hogy inhüvely gyulladásom van és hogy ez 3 nap alatt rendbe fog jönni. Fastumgel-t javasolt rá,hogy masszìrozzam be napi 2x.de szinte semmit nem javult.Ugyanùgy zsibbad és...
        Jó napot Doktor Úr!Azzal kapcsolatban kérdeznék,hogy februárban eltörött a L.IIes csigolyám,pontosan ez áll a papíromon:L.II felső zárólemeze beroppant,a csigolyatest magassága ék alakban csökkentebb,dorsalisan 29,vertalisan 22mm-es.Az...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az alábbi problémával fordulok Önhöz. Az utóbbi időben nagyon gyakran nyilaló, éles fájdalmat érzek a jobb lábamban.(és csak ott) Általában a vádlimban fáj függőleges irányban, egy csíkban. Mostanában ez...