• Kulcscsont törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő (Úr)! Néhány hete eltört a kulcscsontom és szerencsétlenségemre a törtvégek elmozdultak. A törés a clavikula középső harmadában következett be. Kezelőorvosom azt mondta, hogy nincs szükség műtéti beavatkozásra. Terápiaként tornisteres rögzítést javasolt. A 3 hetes kontroll röntgenen a következőket állapították meg: A tört végek 5-6 mm-re vannak egymástól, gyakorlatilag nem érnek össze. Minimális callusképződés kimutatható. Kérdésem, hogy valóban össze tud-e forrni operáció nélkül a csont? Vagy kell-e tartani álizület kialakulásától?Ha összeforr, akkor terhelhető lesz-e a vállam úgy, mint a törés előtt, és nem kell-e attól tartani, hogy a forradásnál sérülékenyebb (törékenyebb) lesz a csont. Mellékelek egy röntgen felvételt is. A felvétel a 3 hetes kontrollon készült. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a kulcscsonttörés témában

         Tisztelt kérdező!


         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

         WEBBeteg szerkesztőség
        Dr. Juhász Csaba, traumatológus
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-04-16 12:14:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:14

        Tudjon meg többet: kulcscsonttörés

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        3 hónapja hajnalonkénti keresztcsonti derékfájásra ébredek.A fizikoterápiás -gyógyszeres kezelés nem használt.Járok gyógymasszázsra is.A reuma gyógyszereket 5 napja abbahagytam mert a rekeszsérvem miatt kialakult korábban már kezelt...
        81 éves édesanyám problémája a következő: Hónapok óta nyomást érez a fejében, szédeleg, kába, nem tud sehová elmenni a rossz közérzet miatt. Pár órára a nyomás megszűnik, de aztán újra előjön. Magas vérnyomással kezelik,...
        Jó napot kívánok! Olyan kérdésem lenne, hogy pontosan mit jelent a spondylosis, spondylarthrosis, mi a különbség a kettő között, milyen tünetekkel és folyamatokkal jár. hogyan lehet kezelni orvosi és nem orvosi szinten? előre is köszönöm...
        Tisztelt Dr.úr-nö! 1.tipusu cukorbeteg vagyok 29 ève. Kb 3 ève van kissebb kihagyásokkal(de lehet hogy csak már hozzászoktam az állando fájdalomhoz)arthritis a kezeimben az újjamban:a jobb kezemen a hüvelyk es va gyürüs újjam Nem hajlithato es...
        Jó napot. Ma voltam 2.alkalommal orvosnál a hátfájással. RTG kiértékelés után a diagnózis Noduli Schmorli L1-S1,és Discopathia L5/S1. Kaptam injekciókat és Dexadol 25 MG port és Dorsiflex tbl. Szeretnénk többet tudni mire számíthatok és nem...
        Édesanyámnak a térdhajlatból, a lágy részből kisugárzó fájdalma van, ami 2-3 óra elteltével egészen a bokájáig és a derekáig is elterjed. Guggolásnál, felállásnál fáj, kicsit leüléskor is. Éjszakai pihenés után enyhül a fájdalom,...
        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Az lenne a kérdésem , hogy porcsérüléses térdet szabad-e illetve javasolt-e tornáztatni valamilyen módon? És ha igen akkor milyen gyakorisággal? (Műtétre várok, ami 4 hónap múlva lesz.) Enyhén fáj néha illetve a...
        Tisztelt Dr.Úr/ Nő! Már régebben írtam Önöknek, hogy görcsös fájdalmaim voltak a bal bordámnál, amit ugye kivizsgáltak több uh és vérvétel minden negatív. Nem kaptam semmilyen gyógyszert,csak azt a választ, hogy majd elmúlik, lehet a...
        Tisztelt doktor úr/nő! Egy éve küzdök ezzel a problémával, fokozatosan rosszabbodott a menésem, szinte már alig tudok járni, és így is csak fájdalmakkal sikerül. Mi okozhatja ezt? Orvosnál már jártam , kiderült, hogy strumám van,melyet...
        12 évvel ezelőtt scoliosis miatt műtöttek, körülbelül a lapockám vonalától az ágyékcsigolyákig fémrudakkal rögzítve a gerincemet. Ez természetesen kicsit korlátozza a mozgásomat, bár a műtét előtt sem voltam valami hajlékony. Egyre...
        Tisztelt Címzett! Két-három hónappal ezelőtt elkezdett fájni a térdem előszőr csak amikor reggel kikeltem az ágyból egy fél óráig még fájt, de aztán elmúlt.Mostanában már sokszor be is dagad és borzasztóan fáj, ha fel akarok állni, ha...
        Tisztelt Dr. Nő/Úr! Anyukám 2 hete eltörte a bokáját. Rögtön meg is műtötték, ott kiderült, hogy a kül-és belboka is eltört neki.Tudni kell róla, hogy cukorbeteg (9-15 között mozog neki, nem tudjuk lejjebb vinni..). A lába 2 hét után is...
        26 éves lány vagyok. 4 éve osteomylitiszel kezelnek, gyakorlatilag eredmény nélkül (jobb kézközépcsontok, csukló). És mostmár nagyon fáj az egész alkarom is. Semmilyen javulást nem érzek, legalább 1 éve. Rengeteg gyógyszert kipróbáltunk,...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő,egy olyan problémával fordulnék önhöz,hogy a combomnál,pontosabban a forgóm minden nyújtási gyakorlatnál fáj,már egy kisebb terpesznél is érezhető a fájdalom.Mind a két oldalon jelen van a fájdalom.Nagyjából 3-3,5...
        Kedves Doktor No/Ur! 28 eves ferfi vagyok. Sajnos gyerek koromban felvettem egy nagyon rossz szokast, amirol csak 1-2 evvel ezelott sikerult leszoknom. Nagyon gyakran ropogtattam az izuleteimet, foleg a nyakamat. Mostanaban mar eleg sokat faj a nyakam es...
        Tisztelt Szakértő! Fájdalmaim harmadik terhességem utolsó harmadában kezdődtek a bal combcsontom és medencecsontom illeszkedésénél. A szülés óta 9 hónap telt el és az állapotom stagnál. Ez a fájdalom csak bizonyos mozdulatok végzésénél...
        Kedves Doktornő/ Doktor Úr! Nem rég kezdtem el rendszeresen futni. Futópályán, futócipőben végzem az edzéseket. Már másodszor fordul elő, hogy egy kiadósabb, kissé megeröltető futás után másnap fájdalmat érzek a jobb talpam, jobb...
        Üdvözlöm. 10 napja kulcscsonttörést szenvedtem el, bal oldalon középtájt két helyen eltört és kitört egy darab, hátizsák rögzítő kötést kaptam, majd rá 5 napra elmozdulás miatt megoperáltak,kaptam egy titán lemezt. Van rajtam egy 15 cm...
        Kedves Doktornő/úr! Hát-és derékfájási panaszommal háziorvoshoz fordultam, aki reumatológushoz küldött, majd az pedig röntgenre! Melynek lelete a következő lett: A lumbális lordosis és a csigolyatestek magassága megtartott....
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Két évvel ezelőtt elkezdtem szédülni és fájni kezdett a fejem, mintha belülről feszítené valami, levegő, kb. ilyen érzés volt. Ezt a jobb oldalon éreztem, nyakamtól végig a tarkómnál, a szemem felett a...