• Kulcscsont törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő (Úr)! Néhány hete eltört a kulcscsontom és szerencsétlenségemre a törtvégek elmozdultak. A törés a clavikula középső harmadában következett be. Kezelőorvosom azt mondta, hogy nincs szükség műtéti beavatkozásra. Terápiaként tornisteres rögzítést javasolt. A 3 hetes kontroll röntgenen a következőket állapították meg: A tört végek 5-6 mm-re vannak egymástól, gyakorlatilag nem érnek össze. Minimális callusképződés kimutatható. Kérdésem, hogy valóban össze tud-e forrni operáció nélkül a csont? Vagy kell-e tartani álizület kialakulásától?Ha összeforr, akkor terhelhető lesz-e a vállam úgy, mint a törés előtt, és nem kell-e attól tartani, hogy a forradásnál sérülékenyebb (törékenyebb) lesz a csont. Mellékelek egy röntgen felvételt is. A felvétel a 3 hetes kontrollon készült. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a kulcscsonttörés témában

         Tisztelt kérdező!


         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-04-16 12:14:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:14

        Tudjon meg többet: kulcscsonttörés

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gerincferdülés (scoliosis)tünetem van már voltam kezeléseken de idővel mindig vissza tér le lehet e százalékolni?
        Tisztlet Doktor Úr! kb. 1 éve fáj a jobb sarkam.13 éve állómunkát végzem. A háziorvosnál jártam, aki elküldött röntgenre, nincs-e kinővés. A röntgen nem mutatott elváltozást, így nem is kaptam semmit, tanácsot sem, hova, merre mehetnék...
        Tisztelt Doktor Úr! !0 éves nő vagyok. Kb. fél éve a jobb oldalon csípőtáji fájdalmaim vannak, konkrétan a csípőlapát csontja. ülőmunkát végzek, gyakran nehézkes felállni és elindulni. A fájdalom olykor a derékra is kiterjed és...
        T.Dr.Úr! Hallux rigidust állapított meg az orvos. Azt szeretném megtudni mit jelent : I-es MTP izűlet funkció 30-0-20 fok, izűlet fájdalmas exotosis tap. Enyhén ellapult harántboltozat, fiziológiás hossz boltozat.köszönöm válaszát
        Tiszteletem Doktor úr. már 5 hete voltam korcsolyázni és ráestem a válamra felkeltem tudtam kicsit mozgatni ezért nem mentem el orvoshoz mondván tudom mozgatni szóval nincs eltörve meg ausztriában dolgozok és még nem jött meg tb kártyám....
        Tisztelt doktor ur! En sportolas kozben raestem a csuklomra es a rontgen szerint az orsocsont csuklo feloli reszen 5 helyen megrepedt.A problemam az az hogy mar 1 hete tortent es meg 10 napig az egyesultallamokban tartozkodom. Kerdesem az lenne, hogy...
        Üdvözlöm! Láb, illetve derékfájásom ügyében szeretnék segítséget kérni! Kb. 1 éve kezdődött el a lábfájásom a jobb térdemben. Eleinte csak akkor éreztem, mikor lépcsőztem vagy hosszabb fekvés után, fokozatosan jött elő a...
        Tisztelt Doktor Úr! 37 éves vagyok. Több mint 3 éve, 2011. szeptemberben ütött el egy autó, amikor koponyasérülésem lett. 1,5-2 évig ágyban feküdtem, meg kerekesszékben ültem. Ez alatt csontosodott el a csípőm, és bal lábam nem tudtam...
        Tisztelt Doktor Úr! A vállamban érzett fájdalom okán írok most önnek. Rendszeresen edzek (súlyzós és saját testsúlyos edzés) és tavaly december közepén kezdődött egy erős fájdalom a jobb vállamban. A fájdalom először az edzést...
        Tisztelt Doktor úr! Három éve rendszeresen és gyakran járok futni, 5-7 km. kb. 1 órát, heti 4-5 alkalommal. Úgy másfél -két évvel ezelőtt az egyik sípcsontomon babszem nagyságú tömött csomót lehetett tapintani, ami csak nyomásra fájt,...
        Tisztelt doktor úr, 2 hete állandósult, erősödő fajdalom van a bal lapockam alatt. Elmentem orvoshoz, aki a fájdalmas pont megkocogtatasa utan vesegyulladasra gyanakodott. Fel is irt 3 napig tartó antibiotikum kúrát, amit 2 napja hagytam abba....
        Be csipődőt a nejem deraka nembir mozogni erős fájdalmai vanak mozgáskor meni se nagyon tud mit tegyek?
        Kedves Webbeteg ! Olyan problemaval fordulok Onhoz, hogy kb.4 honapja tarto bal oldali labfajasom van ami a terhajlat alatti-feletti reszre hangsulyosabb. Az elso alkalommal surgossegire mentem hogy nem e trombozis, azt akkor hal istennek ultrahanggal...
        Tisztelt Doktor Úr! 7 évvel ezelőtt elestem, jobb térdemet belül beütöttem. Akkor néhány hónap alatt a fájdalom (magától) elmúlt. Évek óta hosszútávfutó vagyok, kb. 4 hete egyre erősebben fáj a térdem (azóta pihentetem). Mostanra már...
        Tisztelt Doktor Ùr/Nö! Egy hete lovaglás közben leesetem a lóról és kifordult illetve el is törött a jobb könyököm. A humerus csontból tört le egy darabka amit 2 csavarral csavaroztak vissza. 2 hétre gipszbe tették a kezemet. Azt mondtak...
        Tisztelt Doktor úr! 2007-ben femoralis exostosist távlitottak el bal lábam csípőizületi végéről (konkrétan a combnyakról 4/5 részét). Ennek folyományaként enyhe csípőficamom van. A kérdésem az, hogy emiatt tartósan betegnek számítok-e...
        Tisztelt Doktor Úr! Legyen szíves elmagyarázni a leletemet.Előre is köszönöm a válaszát! A nyaki gerincről sagitalis T1, T2, ÉS STIR, axialis és coronalis T2 súlyozott scanek készült. Nagyon zsibbad a kezem és nagyon fáj a nyakam. Legyen...
        Jó napot! Engem az érdekelne , hogy egy 9 éves kisfiúnak , akinek korábban semmilyen mozgàsszervi problémája nem volt és hirtelen(3honap alatt) kb 15-20kg-ot hízott és elkezdte fàjlalni a làbát illetve sàntìtani kezdett és az orvos...
        Tisztelt Doktornő! Fájdalmaim 2 napja jelentkeztek, éjszaka arra ébredtem, és már vissza aludni sem bírtam. A bal vállam, lapockám és már egy napja talán a bordám elöl, a gyomrom evéskor fáj. Természetesen reggel (tegnap) azonnal bementem a...
        Jó napot Kedden jöttem ki a kórházból és tanácstalan vagyok a keresztszalagommal kapcsolatban. Ide másolom a zárójelentést, mert így egyszerűbb. Tartos jobb oldali térdpanaszok miatt, ASC elvégzése céljábol vettük fel osztályunkra....