• Kulcscsont törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő (Úr)! Néhány hete eltört a kulcscsontom és szerencsétlenségemre a törtvégek elmozdultak. A törés a clavikula középső harmadában következett be. Kezelőorvosom azt mondta, hogy nincs szükség műtéti beavatkozásra. Terápiaként tornisteres rögzítést javasolt. A 3 hetes kontroll röntgenen a következőket állapították meg: A tört végek 5-6 mm-re vannak egymástól, gyakorlatilag nem érnek össze. Minimális callusképződés kimutatható. Kérdésem, hogy valóban össze tud-e forrni operáció nélkül a csont? Vagy kell-e tartani álizület kialakulásától?Ha összeforr, akkor terhelhető lesz-e a vállam úgy, mint a törés előtt, és nem kell-e attól tartani, hogy a forradásnál sérülékenyebb (törékenyebb) lesz a csont. Mellékelek egy röntgen felvételt is. A felvétel a 3 hetes kontrollon készült. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a kulcscsonttörés témában

         Tisztelt kérdező!


         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-04-16 12:14:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:14

        Tudjon meg többet: kulcscsonttörés

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Lumbális gerinc felvételemen szereplő diagnózisom: S.I. csigolya részben lumbalisalt, a csigolyák magassága megtartott. A zárólemezek sclerotikusak. S.I-II. rés területén vacuum phenomen látható. L.V.S.I.rés...
        Tisztelt Doktornő! 15èves vagyok, napi rendszeressèggel sportolok (labdarugás).3-4kilomètereket eddig gond nèlkül lefutottam..Egy ideje kezdődőtt el a panaszom.A jobb,illetve mindkèt vádlim a futástól, ès az iramosabb sètától...
        Tisztelt Doktor úr! Nem régen bokatörést szenvedtem el,bokám kibicsaklásakor. A Dg: A malleolus laterialis csúnyán mm-nyi disclocatióval járó törés. A sebész orvos engem úgy tájékoztatott h le van törve a bokámból, így gipszelést...
        Tisztelt Doktornő!Mindkét lábam térdhajlatában fájdalmat érzek,mintha zsilettpengével vágnák el. A térdem mindkét oldala a térdhajlat alatt fáj,guggolásra olyan érzésem van mintha léggömböt nyomnék.A térdeim külső oldalán lévő...
        Tisztelt Bogdán doktor úr! 30 évesen műtötték a gerincem. 4-5 csigolyánál,gerincsérv alakult ki illetve kiszakadt a jobb oldali porckorongom, amit el is távolítottak a műtét alatt. Sajnos ahogy múlnak az évek egyre jobban fájdogál a...
        Tisztelt Doktor Úr! Nagyjából két hete a munkahelyemen egy rossz mozdulat (fordulás) után, erős fájdalmat éreztem a jobb térdemben, és utána pár napig alig bírtam ráállni. Azóta készült egy MR vizsgálat is. A leletre azt írták, hogy a...
        T. Doktor úr! Több mint fél évvel ezelőtt belenyilalt a bal térdembe és attól kezdve nagyon nehezen tudtam menni illetve elég nagy fájdalommal. Bíztam benne, hogy elmúlik kb. másfél hónap múlva megröntgenezték- minden rendben, de nagyon...
        Jó Napot Doktor Úr! Lassan másfél hete (márc 14.-én) kézközépcsont törést szenvedtem(3-as és 4-es) futball mérkőzésen, 45 percet törött kézzel játszottm. Azt mondták nincs elmozdulva nem kell műteni. Baleset után a kézfejem be is...
        Tisztelt doktor Úr/Nő! 3 évvel ezelőtt sportolos közben megsérült a bokàm és a hàziorvosom tanàcsàra nem fordultam vele időben orvoshoz,mondvàn hogy majd renbe jön. Nos 6 hónap múlva elmentem egy ortopéd szakorvoshoz aki a jobb bokàmban...
        Tisztelt Doktor Úr! 3napja elestem, és beütöttem a jobb térdem, lett is rajta egy nagyon mély seb. A térdemre ránézett a doki és azt mondta, ezt nem kell röntgenezni. Csak a sebet látták el. Akkor még valóban alig fájt és nem volt bedagadva...
        Tisztelt Doktorúr! 29 éves, normál testalkatú férfi vagyok. Időszakosan visszatérő fájdalmaimmal kapcsolatban írok önnek. A panaszaim 5 évvel ezelőtt kezdődtek, amikor biztonsági őrként dolgoztam 24/48 órában. Fájt a hátam és...
        2014.09.24.-én kézilabda edzésen ráestem a könyökömre ami eléggé fájt így elmentem egy traumatológiai szakrendelésre. Nem tört el a diagnózis a következő volt: A bal könyök ulnaris epicond. felett tenyérnyi suffusio, duzzanat, nyom....
        Üdvözlöm! Elég rég óta problémáim vannak a térddemmel. Voltam több szakorvosnál is, de valahogy nem jutottunk dülőre. Legutóbb már a tükrözést javasolták. Mindannyiszor elmondtam a történetem, de úgy érzem valahogyan nem...
        Kedves Doktor Úr ! Csípő illetve térd,egész pontosan Baker ciszta fájdalommal fordultam orvoshoz és a kivizsgálás során a doktornő arra jutott,hogy köszvényem van,- illetve a térdemmel nagyon nem is foglalkozott,mert egy gyengébb reflex miatt...
        Tisztelt Dr. Úr! Térdem röntgen eredménye: A jobb femur condylusai felett medio-dorsalisan 23x9x9 mm -es körülirt scleroticus terület detectalható. Megszeretném kérdezi,hogy ez pontosan mit jelent? Válaszát előre is köszönöm . Üdv Edina
        Tisztelt Doktor Úr! Március 2-án hazafelé bicikliztem, amikor kanyarodás közben elestem, ráestem a jobb térdemre, ami valószinüleg az esés pillanatában be volt hajlítva. A baleset után pihentem pár percet, majd hazabicikliztem. Miután...
        Tisztelt Doktor Úr! Harántsüllyedést állapítottak meg nálam, fáj a jobb lábam a III-as, IV-es ujjak környékén. Kaptam betétet, használom, néha jobb, néha nem. A kérdésem az lenne, hogy a gördülő talpú cipő megoldhatná hosszabb távon...
        Tisztelt Doktor Úr! 2 hónappal ezelőtt a külbokámból kivették a 6 db csavart és a fémlemezt. A műtét, és a gyógyulás komplikáció mentes volt. Az lenne a kérdésem, hogy a seb mélyén a gyógyulásban lévő szöveteket mennyire rongálja a...
        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Több mint 10 hónapja fáj a jobb csuklóm, a fájdalom keletkezése előtt igen sokat gépeltem, és utána is folytatnom kellett egy darabig. Amikor már annyira fájt, hogy nem tudtam mozogni tőle rendesen elmentem az...
        Kedves Doktor Úr, Még tavaly novemberben félreléptem egy testnevelés órán és a negyedik lábujjam sérült. A lábfejem bedagadt, így másnap a háziorvoshoz mentem, aki diklofenák és nátrium-heparin alapú kenőcsöt írt fel. A duzzanat...