• Kulcscsont törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő (Úr)! Néhány hete eltört a kulcscsontom és szerencsétlenségemre a törtvégek elmozdultak. A törés a clavikula középső harmadában következett be. Kezelőorvosom azt mondta, hogy nincs szükség műtéti beavatkozásra. Terápiaként tornisteres rögzítést javasolt. A 3 hetes kontroll röntgenen a következőket állapították meg: A tört végek 5-6 mm-re vannak egymástól, gyakorlatilag nem érnek össze. Minimális callusképződés kimutatható. Kérdésem, hogy valóban össze tud-e forrni operáció nélkül a csont? Vagy kell-e tartani álizület kialakulásától?Ha összeforr, akkor terhelhető lesz-e a vállam úgy, mint a törés előtt, és nem kell-e attól tartani, hogy a forradásnál sérülékenyebb (törékenyebb) lesz a csont. Mellékelek egy röntgen felvételt is. A felvétel a 3 hetes kontrollon készült. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a kulcscsonttörés témában

         Tisztelt kérdező!


         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-04-16 12:14:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:14

        Tudjon meg többet: kulcscsonttörés

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár hónapja golf könyököm lett.Most megint kezd eléggé fájni.Reggelente zsibbad is.Kell e táppénzre mennem ha beadatom a könyökömbe a steroidos injekciót?
        Tiszteletem Doktor Nő/Úr! Felső karom baleset következtében darabosra tört,összecsúszott.Megműtötték,lemezelve,csavarozva van.30 fokos medialis és 20 fokos anterior irányú tengelyeltérés van.Az lenne a kérdésem,hogy ez maradhat-e...
        Tisztelt Szakértő! Kislányom főleg a bal lábán befelé forduló lábfejjel született, rövid ideig használt bebax cipőt, hordtuk gyógymaszírozásra, nagyon sokat javult a lába, de időnként még befelé tartja a lábfejét. A kérdésem az...
        Tisztelt Szakorvos! Tegnap elmentem "lazítani", vagyis alkoholt fogyasztottam a barátaimmal és hát eléggé berúgtunk. Másnap reggelre nagyon fájt a lábam, és ez nem egyszeri alkalom volt. Az lenne a kérdésem, hogy ez rossz hatással lehet rám?...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Két évvel ezelőtt ráestem a bal csuklómra, ami fokozatosan kezdett fájni és egy duzzanat keletkezett, ami egyre nőtt. Röntgen, MR, CT felvétel készült. Porcerősítőt és gyulladáscsökkentőt szedtem, de semmi...
        Március óta a bal kezem mutatóujjának középső ujjperce és az az alatti rész duzzadt, erős fájdalom kíséretében alig tudom mozdítani. Voltam reumatológusnál, kaptam 15x víz alatti UH kezelést, de a tünetek maradtak. Majd röntgenfelvétel...
        Tisztelt Bogdán Doktor Úr, nem tudom, tudnak-e ilyen konkrét termékre vonatkozó választ adni, ui. kérdésem az lenne, hogy Ön szerint az Immo Vest vállrögzítő mellény alkalmas-e a műtéti úton drótokkal "összefogott" váll rögzítésére?...
        Jó reggelt/napot/estét. Amikor végig leguggolok, felálláskor a térdeim az alsó holtpontban egyet reccsennek, viszonylag hangos, és teljesen fájdalommentes, és csak az alsó holtpontban felálláskor, a mogástartomány semmilyen más...
        Üdvözlöm. Kb 2hónapja derült ki hogy három gerincsérvem van(ct). Azóta szedtem egy csomó gyógyszert (mideton,relifex,tramadolor,zaldiar stb.). Két infúziós kezelésen is tul vagyok az (elsőt nevét nem tudom a második neodolpasse). Az a bajom...
        Tisztelt Doktor Úr! Röntgen eredményem: Kiegyenesedett nyaki lordosis. A középső -alsó C.csigolyákon spondyloticus peremmegnyúlások,kisizületi és uncovertebralis arthrosis. A C.V-VI és a VI-VII korongrés szűkebb. Megtartott lumbalis...
        A mai napon volt a párom CT vizsgálaton! A héten már sajnos nem rendel a háziorvosunk és az eredményre viszont nagyon kíváncsiak lennénk! Szeretném, ha segítene nekünk az értelmezésében! Mi nem javasolt/nem javasolt ilyen megbetegedéskor?...
        Jó napot kívánok! Arra lennék kíváncsi, hogy milyen ízületi (főleg térd és csípő) betegségek vannak, amik örökletesek? Néhány éve volt egy térdficamom, azóta fáj megterhelésre. (mindkét térdem) Nyilall, tompán fáj, ropog, kattog....
        Tisztelt Doktornő/Úr! Lassan egy hete küzdök nagyon enyhe, de folyamatos fejfájással (mintha kicsi nyomás lenne a fejemen), és szintén enyhe szédüléssel. orvoshoz fordultam problémámmal, több szakrendelésre is kaptam beutalót, mely...
        Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy egy Elmslie Trillat műtétet követően azt a két csavart, amit behelyeznek, mikor veszik ki? Egyáltalán kiveszik vagy ez változó? Ha változó, hogy kinek veszik ki és kinek nem, mi határozza ezt meg?...
        Tisztelt doktor nő/úr, Közel 10 évig triatlonoztam, aminek egy keresztszalag szakadás vetett véget. A szalagplasztikát követően további 4 artroszkópiás műtétet követően idén tavasszal elkezdtem kocogni A fokozatos terhelés ellenér a...
        Kb. 2 hete nagyon erős derékfá-jás. A háziorvos által most: MYDETON, MeloxEP, de rendszeresen Astrix, Zocor Forte. Fájdalom csak mozgásnál, fekve nem, zsibbadás nincs. Rtg-re, reumára, neurológushoz még nem tudok elmenni (Rtg előj. csak...
        Tisztelt Doktor Úr! Idén tavasztól barátaimmal hegyi gyalogos teljesítménytúrákon veszek részt.(30-50km) Az elmúlt két alkalommal azonban az első 10-15 km megtétele után erős térdfájdalom lépett fel, amit korábban nem...
        1éve kezdődött erős derékfájással, porckorong kiboltosulást állapitottak meg,fájdalmaim csökkentek,de visszamaradt néha lábzsibbadás gyenge láb/terhelésre/ idegsebész szerint mütétre nincs szüks.most erős deréktől lefelé menő...
        A térdem a munkahelyemen idén május 7.-én eltörött. Elestem a lépcsőn emeletre való felmenetel közben. Mentővel szállítottak a Tatabányai Szent Borbála Kórházban ahol elláttak. Fél fekvő gipszet kaptam , majd térdrögzítőt...
        Kérdésem a következő lenne: alhasi enyhe nyomó érzésem van a jobb oldalon egy nagyobb (3-4 cm) területen időközönként illetve enyhén húzódik azon az oldalon az alhastól egészen hátra a derekam végig a gerincig. Ezen felül ha lehajolok...