• Kulcscsont törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő (Úr)! Néhány hete eltört a kulcscsontom és szerencsétlenségemre a törtvégek elmozdultak. A törés a clavikula középső harmadában következett be. Kezelőorvosom azt mondta, hogy nincs szükség műtéti beavatkozásra. Terápiaként tornisteres rögzítést javasolt. A 3 hetes kontroll röntgenen a következőket állapították meg: A tört végek 5-6 mm-re vannak egymástól, gyakorlatilag nem érnek össze. Minimális callusképződés kimutatható. Kérdésem, hogy valóban össze tud-e forrni operáció nélkül a csont? Vagy kell-e tartani álizület kialakulásától?Ha összeforr, akkor terhelhető lesz-e a vállam úgy, mint a törés előtt, és nem kell-e attól tartani, hogy a forradásnál sérülékenyebb (törékenyebb) lesz a csont. Mellékelek egy röntgen felvételt is. A felvétel a 3 hetes kontrollon készült. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a kulcscsonttörés témában

         Tisztelt kérdező!


         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-04-16 12:14:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:14

        Tudjon meg többet: kulcscsonttörés

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 28 éves nő vagyok. Néhány hete kezdődött a keresztcsont fájdalmam, amely az elmúlt 2 hétben állandósult és egyre erősödik. A legrosszabb fekvő helyzetben, gyakran éjszaka is felébredek a fájdalomra, ha egyáltalán el...
        Tisztelt Doktornő! A hátam 6-7 hete a lapockáim között (jellemzően a baloldalon) „fáj”, inkább kellemetlen nyomó érzést okoz. Jobban zavar, hogy később kialakult egy „belső gombócérzés”, ami a bal lapocka belső átlós szélének a...
        Tisztelt Doktornő! Csípőficammal születtem, és mára a forgóim már teljesen eldeformálódtak, a műtétet sem vállalták. A járás nagy fájdalommal jár, erre Movalist, Sirdaludot és Mydetont kell szednem, továbbá kalciumot és D vitamint is...
        Jó napot kívánok! A problémám, hogy 1998-ban eltörött a jobb csuklóm egy balesetben (scaphoideum nevü csontocska tört ketté). Zárt gipszet kaptam könyéktöl a kézfejig. Mivel a csontok nem értek össze igy nem volt tökéletes kötés...
        Tisztelt Doktor úr! Kb. 1 hónapja ugrás közben kiment a térdem.Utána 3-4napig nem nagyon tudtam közlekedni, mert erősen fájt, illetve könnyen megbicsaklott.Az egész térdem körbe be volt dagadva. Akkor azt mondta a sebész, hogy pihentessem, ha...
        Tisztelt Doktornő! Több mint egy éve élek fájdalommal, először a bal könyökömben, majd a bal vállamban van kisugárzó fájdalom. Kaptam már közvetlenül a vállamba Diphrophos injekciókat, fizikoerápiás kezeléseket (Dioninnal...
        Udvozlom, szeretnem megkérdezni, hogy ön mit javasolna az alábbiak tudatában: 4-5 éve felfedeztek nálam a térdemben, egy porcfelszin elváltozást, jártam fel évente később évente controllra volt hogy ez az "elhalt" porcterulet nagyobb lett aztan...
        Hát és keresztcsont ill derékfájásaim vannak. Rtg eredményeim.Fokozott háti kyphosis,a csontok porotikusak,a VII. csigolya ventrál felé ék alakban megkeskenyedett, magassága 16 mm, fedőlemeze kissé beroppant. A Lumbalis felvétel:a csigolyák...
        Tisztelt Doktornő! 4 és fél hónapos Kislányommal voltunk csípőizületi Uh-n. J.O.alfa szög 61 fok.béta szög 47 fok. Kis csontmag látható,1.tipusu csipő. B.O. alfa szög 66 fok,béta szög 39 fok. kis csontmag látható,1. tipusu csipő. ez volt...
        T.Doktor úr! 14 éves koromban lassan már 7 éve eltört mind a két csuklóm egyszerre,ki is fordult mindkettő és altatásban kellett helyre tenni. 4 hétig volt gipszben mind a két kezem majd a röntgen után a jobb további 1 hétig.Mikor levették...
        Tisztelt Doktornő! 1 hete a bal lábam 3. és 4. és 5. lábujjamban nem állandó, enyhe bizsergő érzést érzek nyugalmi helyzetben, ami periodikusan ismétlődik, valamint a bal combom hajlító izma járáskor merevebb a megszokottnál (emiatt a jobb...
        Tisztelt Doktor Úr! Férjem 58 éves, aktívan sportoló férfi. Térdét kétszer operálták porcleválással, a második műtét idén júniusban részleges szalagpótlásnak indult, de az orvos szerint annyira el van vékonyodva a porc, hogy ez nem...
        Kedves Doktor Úr! Októberben egy szerencsétlen esés következtében combnyaktörést szenvedtem, mely beékelt volt, de 2 db canulalt combnyakcsavarral rögzítették a törést. A kérdésem a jövőt illetően a következő lenne: mikor távolítható...
        Kedves doktor úr!! Pár éve van 20 fok alatti gerincferdülésem. És azt szeretném kérdezni hogy gerinferdüléssel lehet-e futni, sokat emelgetni kisebb nagyobb tömeget mert emelgetéskor érzek egy kis fájdalmat is mikor emelek. És szeretném tudni...
        Tisztelt Doktornő! Olyan ügyben kérem a segítségét, hogy versenyszerűen küzdő sportoltam, és az egyik meccsem után az orvosok myalgiás csomót állapítottak meg. Ez fél éve történt azóta részt vettem Tenz kezelésen, szedtem különböző...
        Tisztelt Doktor úr! Kislányomat a budapesti Ortopéd Klinikán M2170 BNO kóddal diagnosztizálták (szerzett végtaghosszkülönbség jelenleg 3 cm, növekedési porcon műtét javasolt fél év múlva). Nem én kísértem el, hanem apukája, és nem...
        Tisztelt Doktornő! 21 éves nő vagyok, heti 2x edzem, átlagosnál nagyobb aktivitású életet élek, túlsúlyos nem vagyok. Balesetem, egészségügyi gondjaim nem voltak. A problémám a következő: a térdem hajlításkor szinte mindig roppan,viszont...
        Tisztelt Szakértő, Édesapám 52 éves, 4 éve műtötték a térdét porckopás miatt. Már a műtét előtt is nagyon fájt a térde, abban reménykedtünk, hogy a műtét után jobb lesz.A leletekre a diagnózioshoz a következő volt irva : medialis...
        Tisztelt dr. Úr, Vesebeteg vagyok, így az MR-en nem adhattak be nekem kontrasztanyagot és nem is akartam volna engedélyezni amúgy sem. Az MR talált a gerinc részleten egy halvány foltot, de nem lehetett megállapítani mi az...ezért csontizotóp...
        Kedves Doktor Úr! Két hete volt egy térdkalács ficamom. A kórházban visszatették, utána gipszet kaptam egy hétig. Nem szakadt el a szalag, mindent rendben talált a doktor. Miután a gipszet levették, térdrögzítőt kaptam, s egy hét után...