• Lábfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cimzett!

        Jobb lábam inteziven elkezdett fájni,éles fájdalommal egészen a csontomig hatolva érezve két het!Bekentem izomlazitóval,illetve reumás,izületi fájdalomra javasolt krémmel.Elkezdtem szedni magne B6-ot,ami sokat segitett,szinte teljesen megszünt a fájdalom!Most viszont ujabb probléma akadt,ugy érzem mintha folyamatosan görcsölne az izmom,vagy az ér,éles nyillaló fájdalmaim vannak,ami leginkább az alsó vádliban és a combomnál jelentkezik.Megdagadva,bevörösödve nincs a lábam,külsőleg nem látok rajta semmi változást!

        Kérdésem:Mi okozhatja,melyik Orvoshoz forduljak előbb?Reumatológia,ortopédia,illetve sebészet?

        2006-ban volt egy spirál törés ennél a lábamnál a lábujjamnál,lehet köze a problémához?

        Köszönettel:Bejhuber Erika

        WEBBeteg szakértő válasza a lábfájdalom témában

        Kedves Erika!

        A lábikra fájdalom hátterében többféle dolog állhat. Még ha külsőleg nem is látszik visszeresség nyoma, akkor is nőknél nagyon gyakori a felületes, vagy a mélyvénás keringési zavar, vagy nyirokkeringési zavar, melyek összefüggnek egymással. Ez az ülő életmód, vagy túlsúly miatt alakul ki leggyakrabban. Ennek első jele az szokott lenni, hogy úgy érzi az ember, mintha ólomból lenne a lába. Rendszeres tornával, és rugalmas harisnyával lehet segíteni a panaszokon.
        Természetesen számos egyéb dolog is okozhatja a fájdalmát. Maguk az izmoknak a bántalma, megerőltetése, cagy pl. a térdhajlatban lévő Baker cysta is okozhat lábszárba sugázó fájdalmat. Lúdtalp, vagy egyéb láb kisízületi panaszok, Achilles ín gyulladása is felvethetők a háttérben.
        Azt javaslom, hogy menjen el reumatológiára, ahol esetleg UH segítségével közelebb jutnak a problémához, vagy legalábbis több dolgot ki lehet zárni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-12 16:13:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 08:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! Van egy 5hónapos kislányom és több mint 2hónapja terpesz pelenkát hord.. 2017 október 5.én született... És november 23ra kaptuk az első időpontot csípő ultrahangra.. A következőt írta:Bal oldalon minimálisan lekerekített csontos...