• Reumathoid artritis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jo napot kivanok.

        Volegenyemet 16 eves koraban reumathoid artritissel diagnosztizaltak(most 29 eves). 7evvel ezelott megmutottek a csipojet(protezis), es most felmerult, hogy a terdet is megmutsek, de van olyan orvos, amelyik azt mondta, hogy tul fiatal ehhez a mutethez. On mit tanacsol? Egy ilyen mutet milyen kockazatokkal jar, es mennyi ideig tart a labadozasi idoszak? Melyik a legtobb ideig tarto protezis, mert a csipojere azt mondtak, hogy minimum 20 evet garantalnak? Mi tortenik, ha a protezis"ideje lejar", ki lehet cserelni,  mert sajnos ezzel sem vagyok tisztaban.

        Valaszat elore is koszonom.

        WEBBeteg szakértő válasza a Reumathoid artritis témában

        Tisztelt kérdező!

          Ez a betegség más szervek mellett minden ízületet meg tud támadni, a kisízületekben súlyos deformitásokat okoz, a nagyízületekben, mint a térdben is kopást, degeneratív elváltozást. Sok kivizsgálás után a betegség kezelhető, ez reumatológus feladata, az ortopéd orvos korrigálja a fent említett elváltozásokat.

        Az időt a protézis beültetéséig valóban tolni kellene még, addig reumatológus kezelje a vőlegényét.Egy protézis "élettartama" kb. 15 év, ezután kilazul, a térdízületben a csere bonyolultabb, mint a csípő esetén, sok esetben ekkor a térdízület elmerevítése jelenti a végső megoldást. Amíg lehet, reumatológia és fizioterápia, általában a RA-ban szenvedő betegeknél mindig hamarabb kerül be a protézis a degeneratív folyamatok gyorsabb előrehaladása miatt.

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-16 13:26:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 12:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó