• Idegzsába?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadó!

        Erős hátfájdalmakkal küzdök egy ideje. Az orvosok többsz9r is megállapították, hogy a bordáim a szívem felőli oldalon nyomásra érzékenyek. Ez ma már odáig fajult, hogy még az ujjaim érintése is kellemetlen a bal oldalamon. Többször előfordult már, hogy levegővételkor szúró fájdalmat éreztem bal oldalt a hátamban. Mire utalhatnak eek a jelek? Esetleg idegzsába lehet?

        Válaszát előpre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hátjájás témában

        Kedves Kérdező!
         
        Panaszai lehetnek reumatológiai eredetűek, de okozhatja a háti gerincvelő megbetegedése is, elsősorban a csigolyák közötti porckorongok elváltozása (pl gerncsérv) vagy a csigolyák közötti kisizületek "meszesedése". Időnként tüdőfolymatnak is lehet ilyen tünete, főleg, ha a panaszok légvételre rosszabbodnak. De az is lehetséges, hogy csak rossz tartás miatti izommerevség kozza a problémát. Reumatológiai szakvizsgálatot javasolnék, ott a szakorvos, ha nem reumatológiai  eredetűnek tartja panaszát, továbbirányítja.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-06 15:23:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó