• Baloldali mellkasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Tavaly októberben egy este baloldali mellkasi szúró fájdalommal az ügyeletre szaladtam. Nagyon megijedtem. EKG nem mutatott semmit, alapos kikérdezés után hazaküldtek, hogy lehet, hogy kezdődő mellhártya gyulladásom van. Pár nap alatt nem javult az állapotom. Háziorvosom Aflamint írt fel, de nem használt. Gerincröntgen, kardiológia, tüdőgondozó, emlőultrahang volt, semmi nem mutatott semmit. A kardiológián mondták, hogy bordaközi izomgyulladásom van, szedjek Midetont. Enyhült ugyan a fájdalom, de még mindig érzem, hogy fájdogál. Most április van. Ha ez tényleg bordaközi izomgyulladás, nem kellett volna már régen teljesen megszűnnie a tüneteknek? Vagy valami egészen más okozza a bajt? Válaszát előre is köszönöm. Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Anita!

        A mellkasi szúró fájdalomnak rengeteg féle oka lehet, de ahogy írja levelében a legtöbb okot már sikerült kizárni. Lehetséges, hogy csak izomfájdalom, húzódás, vagy idegbecsípődés okozza a panaszokat, de fél év alatt ennek már meg kellett volna szűnnie. Herpes zoster, tehát övsömör szokott még bizonytalan féloldali fájdalmat okozni, de az sem húzódik el ilyen sokáig.
        Én úgy gondolom, hogy egy célzott bordafelvételt, szükség szerint ultrahangot lehetne csináltatni a fájdalmas területről, hogy ténylegesen nincs-e lokális oka a fájdalmának, pl. gyulladás, vagy csontkinövés.


         

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-07 14:15:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó