• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/ doktornő!

         

        26 éves vagyok, kb 1 hónapja jeletkeztek a következő problémáim. Először a mellkasomban a szegycsontomnál egy ponton éreztem kezdetben erős szurkáló jellegű fájdalmat, majd ez enyhült és inkább bizsergős jellegűvé vált és a jobb karom illetve vállam felé is kisugárzott. Ehhez társult az égő érzés a nyelőcsövemben és gombócérzés a torkomban és rengeteg böfögés. A dohányzásról kb ekkor szoktam le(kb 1-2 szálat szívtam el napont vagy annyit se) de viszont rengeteg kávét ittam. Utánanéztem kicsit a neten a gyomorégést(vagyis a nyelőcső égését) sikerült kiküszöbölnöm a kávé csökkentésével és az erős fűszerek ill savas gyümölcsök elhagyásával. Viszont a bizsergő fájdalom maradt, és néha a hátamban is érzek húzódás jellegű fájdalmat. Ezek általában az esti órákban jönnek elő rajtam, pár napja néha a fejem is fáj olyan mintha lezsibbadna aztán ezek általában 1 órán belül el is múlnak. Éjszaka és reggelente semmi bajom.Néha a hasam bal ill. középső oldalán is érzek egy egy nyilalló jellegű apró fájdalmat.Komoly bajom lehet?

        Köszönettel: Adrienn

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájdalom témában

        Kedves Adrienn!

        Valószinű, hogy továbbra is a gyomorsav, ami okozza a hasi panaszokat, Az étkezési módositásokon kivül próbáljon meg egy két napig savcsökkentőt, Quamatelt pl. bevenni, hogy enyhülnek-e a panaszok. Ezen kivül a háti részen jelentkező fájdalmak inkább a háti gerincből indulhatnak ki. Ez lehet tartási rendellenesség, vagy csigolyák kopásos eltérései miatt, vagy porckorong rendellenesség. Ezzel kapcsolatban a torna, illetve a Fastum géllel történő masszirozás segithet a legtöbbet.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 10:53:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 11:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: