• Zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Dr Úr/ Nő!

        29 éves vagyok.8 hónapja szültem,és pár hete kezdődött zsibbadás a hátgerincem lapocka közötti-alatti részén.Jelentkezése gyakori, minden előzmény nélkül,persze legfőképpen akkor, ha sokat emelgetek, hajolgatok.Nem volt még ilyen problémám, és mivel szakápoló vagyok, elég gyanús ez az érzés, kicsit aggódom.Sajnos a baba miatt nem tudok menni rendelésekre, ahol órákat kell várni.Van vmi tanácsa?

        Köszönettel: T. Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Anita!

        Ennek a zsibbadásnak, bizonytalan fájdalomnak az oka valószínűleg a gerinc túlterhelése lehetett. Egyrészt a csogolyák közti kis ízületek, szalagok megnyúlása, vagy egymáshoz képest bekövetkező megcsavarodása okozza, mely aztán hosszabb távon a háti izmok összehúzódásához, fájdalomhoz vezetnek. Rendszeres gerinctorna, masszírozás, ha nem elég fizioterápia segít. Sérv nem valószínű, a háti szakaszon ritkábban jelentkezik, és erős, nehezen szűnő fájdalommal jár.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-07 20:46:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 10:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: