• Csípőficam gyógyítás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        50 éves vagyok, csípőficammal születtem, mostanában már nagyok a fájdalmaim, hamarosan protézis beültetésre kell mennem. A napokban megkeresett egy ismerősöm és bizonyos cég termékeit ajánlotta. Kíváncsi lennék az Ön véleményére, hogy van-e valami igazság az általa elmondottakban.

        A dolog lényege, hogy ha megfelelő mennyiségű ionizált kalcium jut a szervezetbe, a savasodás megszűnik és megindul egy öngyógyító folyamat (mert a betegségek zömének az elsavasodás az oka). Orvosi kazettát is mutattak bizonyítékul, de ha ez igaz, akkor a magyar orvosok miért nyúlnak inkább késhez, vésőhöz, az ionizált kalcium helyett? :)

        Nagyon várom megtisztelő válaszát!

        Üdvözlettel: Gacsályiné Melinda

        WEBBeteg szakértő válasza a csípőficam témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem tudom, hogy milyen terméket próbáltak Önnek eladni, és azt sem tudom, hogy mit értenek a szervezet elsavasodásán. Az tény, hogy a magyar lakosság D-vitamin ellátottsága nagyon alacsony, és a calciumszegény táplálkozás következtében a csontok mésztartalma csökken, nő a csonttörések kockázata, csökken a csontsűrűség. Azonban ha Önnél azt állapították meg, hogy a combfej annyira elkopott, hogy műteni kell, akkor azt semmilyen csodaszerrel nem fogják visszanöveszteni.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-07 20:39:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 10:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: