• Combfájdalom mozgás nélkül

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadó!

         

        Szeretném tudni, hogy mi állhat a lábfájásom hátterében. 18 éves lány vagyok, és az ogazat megvallva nem sokat sportolok.Pár napja mindenféle megerőltetés nélkül, megfájdult a jobb combom, ami először csak izomláz szerű tünetnek tűnt, de később erősödött, átterjedt a bal lábamra, és a vádlijaimra. A háziorvosom medenceröngenre küldött, hogy nincs-e csípőrendelleeséégem, de mindent rendben találtam, kaptam izomlazító gyógyszert és a panaszok el is múltak. Most úgy gondoltam, nem ártana a mozgás, hiszen nem igazán szoktam mozogni, ezért elindultam furni, de már pár méter után erősen megfájdult a bal vádlim ami a futás folytatásával erősödött. Megálltam , sétáltam és az erős fájdalom elmúlt de még mindig kellemetlenül bizseregve fáj a térdem, a vádlim. Nem tudom mennyire kapcsolódhat ehhez az, hogy a karjaim is egészen az ujjaimig lüktetve fájnak.

        Ön szerint mi lehet a probléma és hová forduljak? A háziorvosom nem tudott semmit sem mondani és  tovább sem küldött sehová.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a izomfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Átmeneti izomlázszerű érzés nagyon gyakori, az izmok anyagcseréjéhez szükséges tápanyagok nincsenek elegendő mennyiségben. Ez lehet ionok, ásványi anyag vagy vitaminhiány, pl. kálium, magnézium, calcium, vagy B-vitaminok, vagy egyszerűen alacsony vércukorszint miatt is. A hiány eredhet diétás megszorításokból, beleknél felszívódási zavarból, vagy hiányos táplálkozásból egyaránt. Tehát azt kellene megpróbálni, hogy vagy egy multivitamin készítményt elkezd szedni, vagy multivitamin, Calcium, vagy magnézium pezsgőtablettát. Ha azonban az izmok ereje tovább gyengül, akkor haladéktalanul forduljon orvoshoz, vérvétel is mindenképpen szükséges lesz.


         

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia



        Kérdés: 2009-04-01 08:57:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 10:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: