• Lágyékhajlati izomrándulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Egy hirtelen, rossz mozdulat miatt a belső combom lágyékhajlati részénél egy "sercegő" érzés kíséretében megrándítottam a lábam. A rándulás nagy fájdalommal járt és a lágyékhajlatban egy kitapintható csomó jelent meg, valamint a combom belső része is belilult. Eltel egy hét és a fájdalmak jelentősen csökkentek, azonban a lila foltok és csomó nem tűnt el. Járásnál nincsenek fájdalmaim, de a lábam mozgástere korlátozott, különösen a kifordítás nem megy. Kérném tanácsát, hogy hagyományos kezeléssel (voltaren, diclofenak) megszüntethetők-e a panaszok vagy komolyabb kezelésre szorulok. Köszönettel, Babka Miklós

        WEBBeteg szakértő válasza a izomrándulás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az izomrándulás mellett nagy valószínűséggel részleges szakadás, vagy microsérülések is létrejöttek, és ennek következménye a bevérzés. A lila folt csak lassan, 2-3 vagy akár több hét alatt fog teljesen felszívódni, arra a borogatás mellett egy kis Rutascorbint meg lehet próbálni szedni. Ha bekeményedne, bőrpír jelentkezik felette, vagy belázasodik, akkor viszont sürgősen el kell menni orvoshoz egy ultrahang vizsgálatra, mert elfertőződhet ez a haematoma. Ilyenkor antibiotkum kell.

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 08:54:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 08:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: