• Lapocka-műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A bal oldali lapockámon daganatot mutatott ki a z MR vizsgálat,emiatt a lapoclám

        eltávolitását tervezi az ortopédus orvos heteken belül ez az eggyetlen megoldás?

        Előre is köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a lapocka témában

            Tisztelt kérdező!

         Első körben azt kell tisztázni, hogy a daganat jó-vagy rosszindulatú-e! Nem tudom, hogy ez megtörtént-e, mert radikálisan befolyásolja a további életminőséget.A daganat dignitását /azt, hogy milyen indulatú/ csontbiopsziával lehet csak biztosan kimondani.Ha valóban rosszindulatú, el kell távolítani a csontot, ha nem, akkor óvakodni kell ettől szoros kontroll mellett, mert több váll-ill. karizom ered és tapad a lapocka valamely részén, s ennek hiányában a vállfunkció jelentősen romlik.ha mégis eltávolításra kerül sor, remélem, hogy gyakorlott vállsebészeti team végzi, hiszen a számos izom működését pótolni kell azáltal, hogy az érintett izmokat más csonthoz-bordákhoz, kulccsonthoz-rögzítik.a műtét nagy műtéti beavatkozásnak számít, ezért fontos, hogy tisztázva legyen a daganat "indulatúsága".

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 18:44:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 06:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: