• Jobb kéz zsibbadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő, Doktor Úr ! Egy ideje észrevettem, hogy számítógépezés közben a jobb kezem zsibbad. Csak az alkaromon éreztem kifejezetten, és azt gondoltam, hogy a rossz kéztartás miatt a dolgozóasztal széle nyomta meg. Aztán ez az érzés többször előfordult, de sajnos az utóbbi időben a zsibbadást szinte folyamatosan, még éjszaka is érzem ( aludni azért tudok tőle ). Az egész karom a tenyeremig, és érdekes módon inkább a teljes kar belső, test felőli részében érezhető a zsibbadás. Egyébként a derekam fájdogál mostanában, jellegében inkább szúrósan, az eddigi derékfájásaimra inkább a tompa folyamatos fájdalom volt a jellemző. Góckutatás keretében egy csomó vizsgálaton voltam 2 hónapon belül, közte neurológusnál is, és minden leletem negatív. Kérdésem hogy panaszomat mi okozhatja és milyen szakorvost kell felkeresnem a tüneteimmel. Válaszát előre is köszönöm, Üdvözlettel, Szabó Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a kéz zsibbadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nagyon gyakori, hogy egy állandó kényszertartás miatt valamelyi ideg nyomás alá kerül, és zsibbadás jelentkezik. Ezt nagyon gyakran a könyökízületnél kialakult gyulladás, az epicondylitis, vagy teniszkönyök okozza. Forduljon reumatológushoz, és biztosan tudnak segíteni Önnek.

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség

        Kérdés: 2009-03-27 21:37:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 13:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: