• Reumathoid arthritis.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Úr-Dr.Nő! Izületi gyulladásom van már 20 éves koromtól.Most 33 vagyok.Folyamatosan szedem az elöírt gyógyszereket.Évekig PLAQENIL-t szedtem.Volt hogy jobb lett,aztán újra vissztért a fájdalom.Legutóbb LORMED-et kaptam,az nem használt,utána FLAMIL-t,az sem használt semmit.Most DICLOFENAC-ot kezdtem,ez jobbulást eredményezett. Kérdésem,hogy vajon elég a Diclofenac a betegség kiterjedésének meggátolására? Eddig csak a lábam kisizületei fájtam,most már a kezem is.Nem kéne mást is szedni,hogy ne terjedjen tovább? Köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi gyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha rheumatoid arthritis a betegsége, akkor sajnos nem elegendő a Diclofenac típusú gyulladáscsökkentő a betegség progressziójának a kivédésére.
         
         
         Menjen el reumatológiára, és attól függősen, hogy a közeljövőben tervez-e még terhességet, indítsanak effetív, ún. bázisterápiás gyógyszert. Ilyen a Trexan, Arava, vagy terhességvállalás alatt is szedhető a Salazopyrin.


         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-30 21:50:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 13:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: