• Egyéb elsődleges arthrosis ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hosszú ideje szenvedek a balbokámmal.Ez erőteljes,fájdalmas ,szurásjellegű belenyilalásban nyilvánul meg,amit elsősorban reggel,vagy pedig egy viszonylagos pihent állapotban kell elviselnem.A fájdalmas megynyilvánulást eddig bokatornával,szobakerékpározással,gumizokni használatával mérsékelni tudtam.Ezeket olykor-olykor kiegészittettem  fájdalom csilapitóval is.A közelmultban viszont már ortopédus szakorvoshoz fordultam.Az első rendelés abban merült ki,hogy mindkét zoknit levéve a főorvos nő mintegy három méter távolságból arra kért,hogy álljak vele szembe , majd háttal.Mindkét bokámmal körkörös ,fel és le mozgást kellett elvégeznem.Ezt követően kézhez kaptam a röntgen beutólót.Mindez kb.8-10 perc alatt lezajlott.Másnap a röntgen lelet átadása kapcsán a főorvos nő megfogalmazta,hogy lúdtalpam és meszesedésem van.Majd kiírta a betétet és  a Seractil 400 Mg Filmtablettát.Ajánlotta továbbá a fizioterápiát.Én erre megfogalmaztam,hogy  inkább maradnék az otthoni kezelés mellett,rákérdezve a Corposano esetleges otthoni haszálatára.Számomra döbbenetes volt a főorvos nő válasza,mely igy hangzott:"Mivel nem ismerem,nem is ajánlom".Mindezek után kérdezem Önöket :Mit tegyek ?

        Tisztelettel:Gyöngyösi Gábor

        WEBBeteg szakértő válasza a boka fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A bokaízületi fájdalmának valóban legvalószínűbb oka az arthrosis, illetve maga a lúdtalp következtében megváltozott terhelés, mely szintén az ízületek kopásához vezet. Ennek további kezelésében, vagy a fájdalmak megelőzésében a rendszeres torna, fizioterápia áll rendelkezésre, időnként szedett fájdalomcsillapító gyógyszerekkel együtt.
        A Corposano készülékkel gyakorlatilag nekem sincs tapasztalatom, de ez nem azt jelenti, hogy nem ajánlom. Ez egy elektromos stimulátor berendezés, mely inkább az idegeket, izmokat stimulálja, valószínűleg a gyártónak van ezért részletes ajánlása a készülékre vonatkozólag. Én úgy gondolom, hogy ha nincs aktuálisan gyulladásos ízületi betegsége, meg lehet próbálni az otthoni elekromos kezelést, ha nem csökkennek a panaszok, akkor forduljon reumatológushoz!

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-24 22:59:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 11:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: