• Porcerősítő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

        Korábban már kérdeztem ,a pattogó izületekről...! Írta ,hogy alkati dolog is lehet! De engem tovább nyugtalanított ezért elmentem reuma szakrendelésre. Megvizsgáltak tetőtől-talpig : recsegtem -ropogtam .De a kérdésre ,hogy fáj? mindíg nemmel válaszoltam -ugyanis nem fáj! Időnként a derekam ,térdem ,csuklóm,bokám ...megfájdul,de nem állandó állapot -és rendszerint a torna helyrehozza (fájást) Ropogás marad! Elküldtek gyógytornára ,és beutaltak ortopédiára! A tornára már járok -ortopédiára csak áprilisra kaptam időpontot!  A kezelőlapomon ez áll: Kórisme: M.7910, M7960. Próbálok itthon is egyre többet tornázni ...és azt vettem észre ,hogy az a torna segít a legjobban amit 8-éve csináltam (fogyókúra mellet) elég kemény -de pont azok az izületek ropognak amit akkor 3 hónapig naponta megterheltem!  Ezért fordult meg  a fejemben ,hogy talán szednem kellene valamilyen porcerősítő tablettát. Nehogy mégjobban tönkremenjenek az izületek! A kérdésem ,hogy pl: proenzi3 tablettát szedhetem-e (31 éves vagyok)

        Válaszát előre is köszönöm: Csilla

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi ropogás témában

        Kedves Csilla!

        Nincsen olyan sürgető dolog, mely miatt izgulnia kellene, hogy későbbi időpontot kapott. Meg lehet próbálni nyugodtan a Proenzi 3-at, valószínűleg segíteni fog. 3 hónapig ajánlott szedni, majd szüneteltetni kell 2 hónapig.

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-22 21:11:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 10:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: