• Ennyi idősen még visszatermelődhet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy hete volt egy arthroscopias térdműtétem,1.5x1cm-es darabotshaveltek az izületből,a meidalis formalis felszínen,valamint a patella II.fokú chondropathiáját is shavelték.Condrosulfot kaptam az izület visszatermelésére és gyógytornát írtak elő.Kérdéseim?

        Egyáltalán van -e valami esély a visszatermelődésre,36éves korban?

        Mi az ami ellene szól,pl.:kávé,dohányzás stb.

        Milyen táplálkozás javasolt,hogy sikeres legyen az izület visszatermelődése,mi az ami elősegítené?

        Ha nem sikerül izületplasztikát végeznek,amit nyilván nem szeretnék!

        Köszönettel:Edit

        WEBBeteg szakértő válasza a ízület témában

        Tisztelt Kérdező!

        36 éves korban is érdemes a chondroprotectív szereket megpróbálni, hiszen az egy élő szövet, mely képes bizonyos fokú regenerációra. Természetesen minél idősebb az ember, annál lassúbb ez a folyamat. A táplálkozást illetően vannak bizonyos ajánlások tapasztalati alapon. Ennek megfelelően sem a dohányzás, sem az alkoholfogyasztás nem ajánlott, de ezek mellett a spenót, burgonya, paradicsom, bors és a narancslé is hátráltatja állítólag a porc képződését. Ugyanakkor a gyulladásgátló, antioxidáns hatással bíró omega-3 zsirsavakat tartalmazó halak, olivaolaj ajánlott. Az E-vitaminban gazdag termékek, pl. marhahús, vagy a tojássárgája és a C-vitaminban gazdag zöldségek, vagy gyümölcsök is jók lehetnek. 
         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-21 21:13:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: