• Térdműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        Férjemnek térdműtétje lesz márc. 31.én. A diagnózis:Praepatellaris bursitis.A kérdésem az lenne, milyen súlyos ez a műtét,felléphetnek-e komplikációk,és mik a gyógyulás esélyei? Mindketten nagyon félünk ,soha semmivel műtve még nem volt. A férjem 51 éves. Altatásban végzik, amitől szintén fél. A leletei megvannak,amik  a  műtéthez kellenek,minden rendben nála.Várom megnyugtató válaszát,amit előre is köszönök! Ilike

        WEBBeteg szakértő válasza a térdműtét témában

          Kedves Ilike!

          A műtét lényege az, hogy a térdkalács előtt a bőr alatt elhelyezkedő tömlőben vér, vagy savós folyadék, esetleg genny halmozódott fel, s ennek az eltávolítása történik meg. Kb. 3-4 cm-es metszést ejtenek az említett helyen, s a tömlőt annak tartalmával együtt eltávolítják. Attól függően, hogy mit találnak benne, vagy nyitva kezelik, vagyis nem tesznek varratot a bőrbe -ez genny esetén történik-, jobb esetben bezárják a sebet, egy szívócsövet helyeznek be, melyen keresztül a még termelődő sebváladék kiürül, ezt 2-3 nap múlva eltávolítják. Ezt követően, ha nics egyéb probléma, otthonába távozhat. Az altatástól nem kell félni, ha az altatóorvos nem tart ellenjavallatot ennek, akkor ez biztonságosan történik meg.

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-24 22:54:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 07:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: