• Miért?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó Napot Kívánok!Ez nem betegség amiről beszélni fogok remélem legalább is hogy  nem az.Arrol lenne szó hogy a jobb és a bal kezemen a mutató és a középső ujjakat hátra bírom hajlítani a kézfejemet teljesen meg tudom vele érinteni, de már a gyűrűset,kisujjat,hüvelykujjat azt már nem bíromhátra hajlítani.Az lenne a kérdésem hogy miért tudom hátra hajlítani??Mert nagyon kíváncsi lennék rá!Sok embertől kérdeztem meg tudja e csinálni de nem bírták.

        Előre is köszönöm segítségét.Várom Válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a laza ízület témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha ezen kívül más egyéb tünet nincsen, akkor ez valószínűleg alkati dolog. Vannak azonban örökletes kötőszöveti betegségek is, melyeket komolyan kell venni, mert egyéb szövődmények is jelentkezhetnek. Ilyen pl. a Marfan syndroma, de ezeket korán felismerik, mert a betegeknek jellegzetes a megjelenésük, nagyon hosszú az összes ujjuk, valamint elöl a szegycsont előredomborodik.

        A másik ilyen az Ehlers-Danlos szindróma, de itt is azt lehet észlelni, hogy más ízületeknél is van hipermobilitás. Pl. a könyök, térd esetében, vagy képes úgy lehajolni nyújtott térddel, hogy a tenyerét minden nehézség nélkül teljesen leteszi a földre. Van még több ilyen genetikai rendellenesség, de mégegyszer hangsúlyozom, hogy ezeknél minden esetben egyéb ízületi érintettség is van, illetve sajnos az erek is szakadékonyabbak, meggyengülhet a faluk, mert ugyanaz a kollagén hibádzik, mely az ízületi szalagok felépítésében is részt vesz. Egy másik ilyen kollagán betegségben a szem fehérje kékes színű lesz, illetve a csontok nagyon törékenyek.
        Ezeket kellene megfigyelni, hogy van-e egyéb kísérő tünet, ha nincs, akkor úgy gondolom, hogy nincsen ilyen rendszerbetegsége.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-22 20:44:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 14:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: