• Gerinc- és ízületi problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tavaly év végén kezdődtek a panaszaim, fáj a karom (leginkább a bal), nyakam, hátam. Voltam röntgenen, kiderült, hogy enyhe gerincferdülésem van és meszesednek a csigolyáim, egyik-másik csigolyák túl messze vagy túl közel vannak egymáshoz. Egy másik vizsgálaton azt mondták, hogy a bal vállizületem is be van gyulladva. Nemrég kezdtem el gyógytornára és egyéb kezelésekre járni. Egyik ilyen elektromos kezelés, amikor áramot vezetnek a bal vállamba. Az lenne a kérdésem, hogy ez nem veszélyes? Utána mindig furcsán érzem magamat, de lehet, hogy csak azért mert alapból félek az áramtól. Nem károsodhat a szívem ettől vagy valami? A csont meszesedését, kopását hogyan lehetne megállítani? Sajnos túlsúlyos vagyok és nincs időm mozogni egyátalán. Ön szerint ha naponta sétálok és kocogok egy órát, az megszűntetné a panaszaimat? Még csak 24 éves vagyok és nagyon kellemetlen az állandó fájdalom, szeretnék valamit tenni ellene. Előre is köszönöm a segítséget!

        WEBBeteg szakértő válasza a gerinc, ízületi fájdalmak témában

        Tisztelt Kérdező!

        Alapvetően nem veszélyes az elektromos kezelés, hiszen akkor nem engedélyeznék a használatát. Az más kérdés, hogy bizonyos betegségekben nem lehet alkalmazni, pl. idős kori szívelégtelenség, pacemaker, vagy epilepsias betegeknél, illetve elképzelhető, hogy Ön egyéni érzékenység alapján nem bírja, nem érzi magát jól tőle. Akkor ezt tegye szóvá és biztos találnak más lehetőséget a kezelésre. Valóban a túlsúly megterheli az ízületeket is, a rendszeres mozgás segít ennek megelőzésében. Porcépítőt, pl. Chondrosulf tablettát is meg lehet próbálni kúraszerűen.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 20:39:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 13:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: