• Sokízületi gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor(nő)!

        Édesanyámnál tavaly sokízületi gyulladást állapítottak meg ,erős fájdalmait először is az ORFI-ban különféle gyógykezelésekkel és gyógyszerekkel/arcoxia,metotrexan/ próbálták enyhíteni ami egy ideig hatásos is volt,de mivel sajnos még dolgoznia kell a kezelések csak időlegesen hatottak.Azóta már arrava-t is szedett,de ez sem vált be mivel a mellékhatások miatt nem tudta szedni.Most egy újabb gyógyszert írtak fel neki amit azonban nem szedhet mert már volt rákbetegsége és ez a gyógyszer visszahozhatja a rákot.Most jutottunk el arra a pontra,hogy tanácsot kérjünk nem tudna e a doktor(nő )egy hatásos homeopátiás szert vagy gyógymódot amivel csökkenteni lehetne a fájdalmat,mivel tudjuk,hogy ez a betegség nem gyógyítható/autoimmun betegség ezt mondták/ de legalább megpróbálna vele együtt élni kevesebb fájdalommal.

        Válaszát előre is köszönöm .

        Tisztelettel:Benkőné

        WEBBeteg szakértő válasza a sokízületi gyulladás témában

        Kedves Benkőné!

        Nem írja pontosan, hogy milyen daganatos betegségről van szó, illetve hány évvel ezelőtt volt a betegség. Ugyanis sok gyógyszert csak a betegség után bizonyos számú évvel lehet adni. Ha rheumatoid arthritisről van szó, akkor általában nem maradhat bázistreápiás, azaz hatékony gyulladáscsökkentő gyógyszer nélkül, mert fellángolhat a betegség. A salazopyrin jön szóba, mert azt lehet adni daganatos betegséget követően is, míg a methotrexate, Arava nem adható. Homeopathiás szert nem tudok ajánlani. Meg lehet próbálni, de önmagában nem lesz elegendő.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 20:59:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 13:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: