• Probléma a kulccsonttal!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorÚr/Nő, azzal a kérdéssel fordulok Önhoz,hogy pár éve sportolás közben a kulcscsontom és környéke megrándult/meghúzódott, 2 éve pihentettem és mikor újra elkezdtem mozogni a probléma ugyan úgy meg volt/van. Nagyon bosszantó hogy kissebb megerőltetés hatására is a jobb oldalon szinte kiugrik és nyomó fájdalmat érzek. Azt tanácsolták próbáljak ki valami porc erősítőt hátha javul, de még nem tettem meg. Válaszukat a probléma megoldására előre is köszönöm.
        Tisztelettel Balázs!

        WEBBeteg szakértő válasza a kulcscsont fájdalom témában

        Kedves Balázs!

         A leírása alapján nagy valószínűséggel un. AC ficama volt.Ez a kulccsont és a vállcsúcs közöttö erős, szalagos összeköttetésnek a szakadása.Feltételezem, törés nem volt, ha bekövetkezet is, 2 év alatt már meggyógyult.Érdemes lenne egy váll rtg felvételt készíteni, melyen kiderül a probléma.Ha  ficamról van szó, ennyi idő alatt már rögzült, ha időnkénti kiugrást észlel, fizikai igénybevételtől óvja, ill. a rtg felvétel alapján kiderül, nincs szükség-e rekonstrukciós műtétre.A terhelés nélkül végzett aktív válltorna hasznos és szükséges!

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-21 21:11:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 13:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: