• Csont rák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Napokba voltam Teljes csontszcintigráfia Vizsgálazon. Kapott lelet leirása. A teljestest vizsgálat képein a vázrendszer éles konturral rajzolodik ki.A gerincen és vállizületekben degenereativ folyamatra jellemzö aktivitásfokozodás láthato.Egyéb területen koros dusulás nem észlelhetö. 

        Össefoglalo vélemény:

        Csontmetastasisra utalo jel nincs.

        Kérem magyarázza meg a leletben irtakat föleg a degeneratv folyamat kifejezést nem értem.

        Várom megtisztelö válaszát. Virag Bálint.

        WEBBeteg szakértő válasza a csont vizsgálat témában

        Tisztelt Virág Úr!

        Ez egy negatív leletnek számít, szerencsére sem daganatos folyamatra, sem gyulladásos eltérésre utaló jel nem volt. A degeneratív folyamat azt jelenti, hogy kopásos ízületi eltérések vannak. Ezzel teendő nincs, bizonyos életkor felett mindenkinél jelentkezik.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 08:59:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: