• Fájós térd

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! 15 éves srác vagyok hirtelen nőttem és az ínszalagjaim a térdemben megnyúltak, valamint a porc nem nőtt megfelelően, az orvos ezt csak saját kezével állapította meg (semmi röntgen stb). Szedek rá gyógyszert kb 3 hete, de semmi javulás. Lehet belőle nagyobb baj? vagy műtét? Amúgy 3 hét múlva controll. Válaszukat előre is köszönöm-Kristóf!

        WEBBeteg szakértő válasza a térdfájás témában

        Kedves Kristóf!

        Ha nem érte sérülés a térdet, akkor is lehetnek bizonyos eltérések, elsősorban a porcot érintő eltérések, melyek okozzák a panaszokat, de lehet, hogy az izmok tapadási helyei fájnak a térdnél, azaz az inak. Nem szoktunk azonban minden térdfájás esetén rögtön rtg vizsgálatot készíteni. Amennyiben gyógyszeres kezelésre nem javul, úgyis meg fog történni. Elsőként inkább UH, ha azon felmerül porcokat érintő eltérés, akkor pedig MR vizsgálat is szükséges lehet.
        Kérdezze meg az ortopéd szakorvost a további lehetőségekről.


          

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 09:02:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 15:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: