• Gerincpanasz és magassarkú?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő!

        Nemrég tettem fel itt egy másik kérdést, fiatalon lumbágó címmel. Azóta szerencsére felépültem, pilatesszel igyekszem erősíteni a hátamat, és úgy érzem jó úton vagyok :-)

        A kérdésem nagyon nőcis kérdés, Ön szerint ilyen problémákkal a közelmúltban hordhatok néha (heti pár alkalommal) csinos, nőies cipőket? Mivel egyébként is magas vagyok, a magas sarok nálam maximum 5 cm-es sarkat jelent, okozhat problémát? Kihozhatja újra a lumbágót? Mióta feküdnöm kellett a derékfájásommal, még nem mertem felvenni, csak lapostalpú cipőket, de bevallom, hogy hiányzik, hogy néha csinosabb lehessek... várom válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a lumbágó témában

        Tisztelt Kérdező!

        Alapjában véve nem a magassarkú cipőkhöz van adaptálva az ember lába, gerincoszlopa, tehát tartósan nem válik senkinek sem előnyére, sőt! Azonban mindezek ellenére úgy gondolom, hogy ha már a derékfájdalmai megszűntek, betegsége nyugalomba került, akkor nincs akadálya annak, hogy időnként hordja, feltéve, ha olyan terepen használja, ahol nem bicsaklik félre a lába minden ötödik lépésnél. Tehát fő az elővigyázatosság, de meg lehet próbálni, úgyis érezni fogja, ha kicsit is megterhelő, akkor ne kockáztasson!

        Tisztelettel:  

         Dr. Szamosi Szilvia

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-14 22:16:54; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 13:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: